avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul civil - donatia si drepturile proprietarului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul civil - donatia si drepturile proprietarului

buna ziua . am o nelamurire in legatura cu donatia, in urma cu un an parintii au decis sa-mi doneze imobilul insa este specificat ca nu-l pot vinde decat dupa decesul acestora . acum contractul este pe numele meu insa utilitatile au ramas pe numele tatalui , de la momentul efectuarii donatiei si pana acum eu nu am locuit in acel imobil,iar tatal refuza sa achite datoriile la utilitati. cui i se incuviinteaza aceste obligatii mie sau tatalui ? in documente ezte specificata interzicerea vinderii acestui imobil ,insa daca tatal meu refuza sa achite datoriile as putea sa-l dau afara ?
Cel mai recent răspuns: miliuta , utilizator 15:45, 18 Aprilie 2015
Nu stiu care sunt relatiile dvs. cu parintii dar,aveti inca o datorie morala fata de ei. Sa nu ii abandonati. Vise pare firesc sa va aruncati parintii in strada pentru niste datorii la utilitati pe care poate nu au posibilitatea sa le plateasca? Aveti inca obligatia morala de a-i ajuta, chiar daca uneori vi se pare nedrept sa faceti acest lucru. Amintiti-va ca existati datorita lor si nu mai ganditi pragmatic.
eu am intrebat din punct de vedere legal si juridic nu din punct de vedere moral. nu este vorba in acest context de parinti am specificat bine "tatal". iar posibilitati de a achita are numai ca nu vrea deoarece casa este pe numele meu . " a cui este casa sa plateasca " zice el , insa acesta locuieste si consuma , eu nu locuiesc acolo .
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2015
larisamada, utilizator
Datoria este a proprietarului, adică a donatarului, indiferent de persoana care are contract cu furnizorul de utilități.
De asemenea, interdicția de a vinde nu are legătură cu obligația proprietarului de a plăti utilitățile.
am inteles, insa de ce trebuie sa platesc datorii ce nu le-am facut eu si mai mult nici macar nu locuiesc acolo . atat timp cat nu locuiesc nu consum , cel ce locuieste are datoria de a plati .

Daca dreptul de proprietate asupra imobilului este precizat in actul de donatie ca va revine,pe cale de consecinta toate obligatiile aferente respectivului bun imobil va revin

Alte discuții în legătură

Plata utilitati fara penalitati Ovidiu_z Ovidiu_z UNA ZIUA, am o intrebre. Am avut datorie la întreținere 5600 lei, am achitat 3600 lei suma reprezentand utilitățile, restul de 2200 reprezintă ... (vezi toată discuția)