avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil obtinuta in strainatate, recunoastere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil obtinuta in strainatate, recunoastere in Romania

Cum se poate recunoaste in Romania custodia unica a minorului obtinuta intr-un alt stat European? Ce acte sunt necesare si unde se face recunoasterea in Romania?
Cel mai recent răspuns: Gabidanai36@yahoo.com , utilizator 15:03, 3 Noiembrie 2016
depinde ce prevede inteaga hotarare .
La nasterea copilului, cand mama nu e casatorita cu tatal, aceasta are posibilitatea sa ceara ca propriul copil sa-i fie incredintat numai ei, inregistrarea custodiei facandu-se in registrele civile. Tatal poate cere custodia la cerere. Acest act poate fi recunoscut in Romania? Care este procedura?
Inteleg ca nu e vb de o hotarare judecatoreasca... raspunsul este nu, pt autoritatea parinteasca exercitata exclusiv de dvs, trebuie sa va judecati.
Fara a se vedea ce act aveti nu va poate lamuri nimeni.
E mai complicat decat credeti.

Exista si posibilitatea sa nu fie necesara recunoasterea hotararii daca aveti hotarare.
Este destul de mult de analizat.
Ce acte imi trebuiesc pentru a inregistra custodia din spania in romania nu șanț căsătorită cu tatăl copilulei nea părăsit de la o luna acuma are 6 ani și am luat patria p rotestal el nu mai are nici un drept .Acuma ca sai pot face pașaport mi sa spus sa o inregistrez în tara vreau sa știu ce îmi trebuie .MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)
Substituire acord părinte călătorie minor în străinătate ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi români divorţaţi în Spania au atribuită exercitarea autorităţii părinteşti împreună asupra minorului lor, născut tot ... (vezi toată discuția)
Tata absent si iresponsabil vs deptul copilului de a avea acte romanesti ana s ana s buna. va scriu din Spania. am o tiruatie complicata si nu stiu ce sa fac fiica mea in varsta de 8 luni s-a nascut aici in Spania, a fost inregistrata la ... (vezi toată discuția)