avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas pentru sotul supravietuitor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas pentru sotul supravietuitor

vreau sa stiu daca ar exista vreo cale prin care as putea beneficia de pensie de urmas dupa fostul sot cu care m-am casatorit in 1986 si care a decedat in anul 2008,fiind pensionar militar,dupa ce am fost obligata sa divortez de el in anul 2000 din cauza violentelor la care eram supusa eu si copilul nostru (nascut in 1987) precum si copilul meu din casatoria anterioara (nascut in 1981), copil care pe fondul acestor violente din partea lui s-a si imbolnavit foarte grav psihic (handicap gr.2) ?
mentionez ca dupa divort am continuat sa locuim in acelasi apartament nefacand partajul bunurilor si continuand sa convietuin impreuna si sa ne gospodarim impreuna deoarece el s-a imbolnavit imediat dupa divort si fiindu-mi mila l-am ingrijit pana la deces,i-am facut inmormantarea achitand toate cheltuielile legate de aceasta (peste 25000 ron) din veniturile mele (el consumandu-si toata pensia pe alcool si jocuri electronice).
de asemenea in tot acest timp eu nu m-am recasatorit locuind impreuna cu copii in acelasi apartament dedicandu-mi tot timpul muncii si ingrijirii copiilor care desi sunt majori inca nu-si pot reveni psihic din traumatismele indurate din partea tatalui lor, nu sunt realizati, nu-si pot intemeia o familie...
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 01:01, 10 Aprilie 2015
Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care va fi partea mea ? ContSters412228 ContSters412228 In urmă cu multi ani ,mama a divorțat de tata.Apartamentul in care locuiam era al bunicilor mei.Bunica a murit prima.Apoi bunicul a vândut apartamentul ... (vezi toată discuția)
In cazul in care ma recasatoresc cu fostul se va schimba ceva din cele decise de instanta? lili5 lili5 1 custodia copilului 2 pensia alimentara eu am custodia copilului si beneficiez si de pensia alim. recasatorindu-ma cu fostul, tatal copilului, se modifica ... (vezi toată discuția)
Ma doare sufletul dupa coplul meu! taniusa73 taniusa73 Cind m-am casatorit cu sotul meu eram cea mai fericita . Dupa ce am nascut fetita, care acuma are 1 an si 10 luni s-au inceput problemele . Am ajuns la ... (vezi toată discuția)