avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare credit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare credit

Buna ziua
O persoana care nu mai poate plati ratele la banca pentru un apartament luat prin programul "prima casa" poate ceda creditul unei alte persoane(neeligibila programului prima casa)?
Sau se poate face vr-un contract notarial prin care eu sa platesc ratele(in numele lui?) iar la terminarea lor apartamentul sa imi apartina? fara a putea contesta acest act in instanta la achitarea integrala a creditului.
Creditul are o vechime de aproximativ 17 luni si a fost luat pe o perioada de 30 de ani.
Va multumesc anticipat pentru sfaturi!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:56, 9 Aprilie 2015
Nu. La prima intrebare raspunsul este nu se poate sa preia ratele persoana neeligibila, caci trebuie acordul bancii.
Da, se poate plati in numele debitorului care nu mai poate plati rata si se poate face si un act la notar, insa nu se poate garanta cu imobilul intrucat acesta este ipotecat in favoarea bancii si are si o clauza de inalienabilitate de 5 ani, insa cel care plateste ratele are un drept de gaj general asupra bunurilor celuilalt si in cazul in care este diligent, la data scadenta poate executa apartamentul sau poate constrange proprietarul la un schimb, insa acest tip de contract este unul supus riscului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare girant pf pentru srl ContSters96141 ContSters96141 Parintii mei au pus gaj acum 2 ani apartamentul lor (pentru 1 an) pentru un credit luat de o firma SRL (nu e a lor era a fratelui). In 2008 cand a ajuns la ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! sergiu05 sergiu05 Acum 2 ani am achizitionat o casa prin credit ipotecar pe 30 de ani. Am ajuns sa nu mai pot plati. Chiar daca am platit 2 ani, vreau sa las casa bancii. Cand ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina in rate prin act notarial remier remier Buna ziua, As vrea sa vand masina cumparata in 2008 cu bani prin imprumut la banca si mai am rate pana la sfarsitul lui 2013. Am primit o oferta de la ... (vezi toată discuția)