avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interpretare sentinta civila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interpretare sentinta civila

O sentinta definitiva si irevocabila, din a carei hotarare nu se intelege prea clar care este rezolutia (hotararea instantei din sentinta) pentru unul din terenurile discutate, si la care suprafetele insumate sunt mai mici decat cele puse in discutie, cum poate fi clar pusa in aplicare, respectiv interpretata sentinta la 6 ani de la pronuntarea acesteia?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 19:17, 9 Aprilie 2015
Conform art.443 NCPCLamurirea hotararii si inlaturarea dispozitiilor contradictorii.(1) In cazul in care sunt necesare lamuriri cu privire la intelesul,intinderea sau aplicarea dispozitivului hotararii ori daca aceasta cuprinde dispozitii contradictorii ,partile pot cere instantei care a pronuntat hotararea sa lamureasca dispozitivul sau sa inlature dispozitiile potrivnice." Problema dvs.este ca aceasta cerere poate fi facuta numai in termenul general de prescriptie de 3 ani.Este adevarat ca, Noul Cod de Procedura Civila, de altfel,nici Codul de Proc.Civila 1865 nu prevedea expres termenul de prescriptie de 3 ani dar,toata jurisprudenta ca si doctrina in materie, au considerat ca,o astfel de cerere este supusa unui termen general de prescriptie de 3 ani deoarece, dupa termenul general de prescriptie de 3 ani,o hotarare judecatoreasca nu mai poate fi pusa in executare silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie Pompilui Avram Pompilui Avram Exista termen de prescriptie la art . 443 ncpc ? Multumesc . (vezi toată discuția)
Proces castigat moshu82 moshu82 Buna seara, am avut o problema cu firma la care am lucrat cu o plata nesalariala,i-am dat in judecata si am castigat procesul,instanta obligandu-i sa imi ... (vezi toată discuția)
Actiune granituire cu demolare constructie cu autorizatie de constructie DanaCorinaSandu DanaCorinaSandu In urma unui proces de granituire, instanta a hotarat \"a se retrage gardul din placi de beton si din plasa de sarma edificat pe terenul in supraf. de 91,5 mp ... (vezi toată discuția)