avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inselatorie amplasare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inselatorie amplasare teren

Buna ziua,

In 2007 am cumparat un teren pentru constructie casa (in perioada boom-ului imobiliar), a venit criza asa ca am pus pe pauza planurile.
In momentul achizitiei, am fost cu cei de la agentia imobiliara, am vizitat terenul, facut gard din banda semnalizatoare, poze care acum nu le mai am, etc, vazut, placut, facut hartii la notar (s-a vandut un teren mai mare la 12 cumparatori) fiind impartit in parcele de 500mp.
In fiecare an treceam pe acolo, plateam impozitul la primarie, am zis ca nu cere de mancare, nu-l vand si cand ii momentul o sa fac ceva pe el.
Bun, am zis ca hai sa fac ceva totusi, si mi-am scos un "plan de incadrare in zona" de la o firma topo , plan cerut de un potential proiect.
Surpriza, pe planul respectiv terenul apare incadrat mult mai sus fata de cum am fost inainte de cumparare, la cel putin 100m mai la deal.

Acum eu banuiesc urmatorul scenariu:
- agentia imobiliara arata clientilor un teren mult mai apropiat de utilitati , mai drept, mai frumos dupa care in momentul in care s-a facut intabularea, clientul vede doar cateva schite scoase din context unde nu se vede deloc amplasarea corecta.
In mod evident daca la momentul respectiv vedeam amplasarea reala a terenului atunci nu-l cumparat deoarece ii la o distanta mult prea mare fata de drumul pricipal si utilitati (in varful dealului).

Da, au trecut 8 ani de atunci... mai pot face ceva ?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 10:58, 10 Aprilie 2015
Este greu de spus ce a fost atunci...
Poate ca aveti dreptate si v-au pacalit dar nu cred ca aveti ce sa mai faceti...
Exact cum a spus și d-l avocat mai sus.
Dar, d-voastră, ca un cumpărător diligent trebuia să vă interesați de lucrul cumpărat, din pct. de vedere cadastral, cu atât mai mult că există împărțirea terenului la alți 11 cumpărători.
Acum, nu pot să nu remarc faptul că probabil există și proprietari care și-au îngrădit imobilul și măcar din punct de vedere al curiozității, puteați să vă interesați de vecinătatea laturilor.(din 2007)
Agenția imobiliară nu avea nici un interes , ea are rolul doar de intermediar iar notarul doar încheie actele nefiind în atribuțiunile lui identificarea cadastrală a imobilului care a făcut obiectul tranzacției. La data vânzării d-voastră trebuia să stabiliți cu proprietarul punctele topografice arătate pe schița anexă(pe care precis ați semnat-o la încheierea contractului așa că ați fost în deplină cunoștință de cauză asupra identificării cadastrale- nu eu o spun ci într-un eventual litigiu aceasta ar fi o apărare a vânzătorului) Mare lucru nu se mai poate face, dar încercați-poate și ceilalți proprietari au proprietățile deplasate și puteți face o acțiune comună.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie ilegala pe terenul in propietate Lucy Mcc Lucy Mcc Detin un teren cuparat in 2004 cind s-a facut dezmembrare la o suprafata mai mare detinuta de doi fati. Dupa achizitionare unul din fostii propietari a ... (vezi toată discuția)
M-am judecat degeaba 2,5 ani? bms bms Mai exact am chemat in judecata Comisia de aplicare a legii fondului funciar pentru atribuirea unei diferente de suprafata care a primit-o pe titlul de ... (vezi toată discuția)
Santajat de o institutie a statului luminitamicu luminitamicu Buna ziua,detin un teren intravilan intr-un oras,si de doua luni m-am trezit cu vecini ad hoc, chiar de-a lungul terenului blocandu-mi orice cale de acces,ba ... (vezi toată discuția)