avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

vreau sa stiu care ar fi solutia data de instanta intr-un caz cu urmatoarele date :
casatorie de 20 ani
-doi copii 12 si 18 ani
-bunuri comune ; un apartament cu 3 camere evaluat la aprox 70000 euro si o casa de 200mp+1000 metri teren intravilan
- toate bunurile materiale dobandite fiind exclusiv achizitionate din banii proveniti din munca sotului ,bunuri achizitionate intr-ro peroada in care sotia nu lucra si deci nu putea contribui
-casa evaluata la aprox 250000 euro construita din bani proveniti din vanzarea a doua apartamente achizitionate in vremea cand sotul aducea venturi iar sotia nu lucra si deci nu putea contribui
casa construita exclusiv de sot in regie proprie cu contributie personala efectiva timp de 3 ani timp in care nu a avut servici
-situatia actuala : sotul este somer iar sotia lucreaza cu un salariu de 1200lei lunar
actualmente grave neiintelegeri cu radacini mai vechi dublate de situatia de somaj a sotului si pigmenata cu scandaluri cu ceva agresiuni fizice de o parte si de cealalta
-avand in vedere ca mama este foarte atasata si devotata celor doua fete ale familiei custodia acestora nu intra in dicutie
Avand in vedere tabloul zugravit care credeti ca ar fi solutia data de instanta
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2015
nabucodonosor112, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 08:06, 10 Aprilie 2015
Si care este obiectul cererii ??????

Pentru a ca instanta sa dea o solutie, trebuie prima data formulata o cerere. Dvs. nu inteleg, din text ce doriti sa cereti ???
Solutia in legatura cu ce? Ca sa dea o hotarare, trebuie sa faceti o cerere, sa stiti ce vreti,Api potae vrea si paratul ceva... altceva fata de ce vrea reclamantul, iar instanta decide functie de probele administrate.
Ca sa cereti un partaj, trebuie sa stiti cum vreti sa impartiti..
Salariul in timpul casatoriei e bun comun, asta ca sa stiti de unde plecati.. Faptul ca sotia nu a avut de munca o perioada, nu inseamna ca nu a avut contributie la dobandirea bunurilor.
Cel ce vrea sa o cota mai mare, trebuie sa ceara cat crede ca i se cuvine si sa dovedeasca apoi in acest sens.


Este clar că vă gândiți la o eventuală cerere de divorț și partaj. La copilul de 18 ani nu se mai pune problema autorității părintești (custodie), acesta fiind major. Pentru celălalt copil va fi o exercitare a autorității părintești în comun, cu stabilirea locuinței la mamă sau la tată.
Privitor la partaj, faptul că mama nu a avut serviciu nu înseamnă că nu a contribuit la dobândirea bunurilor (dacă mama nu avea grijă de gospodărie, creșterea copiilor etc atunci cum se mai concentra tatăl pentru obținerea câștigurilor și pe construcția caselor ?).
Cota prezumată de lege în ce privește dobândirea bunurile comune este de 50% pentru fiecare soț. Dacă unul dintre soți solicită o cotă mai mare atunci trebuie să dovedească cele susținute și să plătească o taxă de timbru raportată la valoarea cotei solicitate care depășește cota legală de 50 %.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț studenta cu un copil de 1,4 luni RoxanaMarria RoxanaMarria Bună ziua, Sunt studenta în anul 5 (mai am încă un an pana termin), căsătorita civil din 2016. Avem împreună un copil de 1 an și 4 luni. Eu și ... (vezi toată discuția)
Divort partaj cu copii minorii gogu002 gogu002 am o problema foarte dificila, sunt casatorit de 13 ani am doi copii minorii 8-12 si nu ma mai inteleg cu sotia nu cred ca mai avem sentimente de ... (vezi toată discuția)
Despre partaj mihnea98 mihnea98 Buna ziua! Am si eu o intrebare: fratele meu este in proces de divort cu sotia lui. Au avut o casnicie de 15 ani, au 2 copii minori si o casa care a fost ... (vezi toată discuția)