avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chemare in instanta pentru mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chemare in instanta pentru mostenire

Buna ziua.
As dori sa aflu si eu un raspuns la urmatoarea intrebare .
Dupa decesul unuia dintre parinti ,am efectuat succesiunea si o cota parte din locuinta a revenit si fratelui meu .(Suntem in continuare sotul viu si doi copii ) cum spune legea .
Dar fratele meu este plecat din tara , NU a contribuit nicio data la vreo actiune de intretinere a locuintei cu absolut nimic si aici mentionez urmatoarele ,casa a fost reabilitata in intrgime din fondurile mele personale si neajutat de nimeni nici macar de parinti care locuiesc cu mine .
Nici parinti nu au fost ajutati cu nimic EU ingrijindui Eu asigurindu-le tot ce le-a trebuit avind in vedere ca parintele decedat a zacut la pat 2 ani ,EU am umblat la tratamente ,spitale si tot ce sa putut face pentru decedat.
Din pacate nu am pastrat nicio dovada ,chitante la tot ce am cumparat pentru casa ,dar nici retete sau lucruri ce a fost nevoie pentru parintele care a decedat ,CE POT SA FAC SA OBTIN SI PARTEA FRATELUI MEU ,avind in vedere ca si sotul viu asta doreste ,ca eu sa devin proprietar intreg raminind in continuare sa il ingrijesc pe parinte dar si locuinta asa cum am facut si pina acum. Pot dovedi ca spun adevarul cu foarte multi martori (vecini &rude )
Fratele meu vine des in tara maxim de 2 ori pe an si la noi vine 1/2 ore el avind casa in Bucuresti .
IL POT CHEMA IN INSTANTA ,SA POT OBTINE SI PARTEA LUI ?
Multimesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Aprilie 2015
livius1, utilizator
Cel mai recent răspuns: elena_ploiesti , utilizator 12:54, 15 Aprilie 2015
Dvs aveți un drept de creanță pentru îmbunătățirile pe care le-ați adus imobilului.
Iar îmbunătățirile aduse , cheltuielile făcute trebuie dovedite cu chitanțe, nefiind suficient proba cu martori. Partea lui nu o puteți obține dar aveți un drept de creanță pt. care poate fi chemat în instanță. Doar cu acte doveditoare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Da din pacate am mers pe cuvint ,si nu am pastrat nicio dovada .
Chiar nu pot faca nimic ?
Buna ziua,

Sunt si eu cam in aceeasi situatie ca domnul "livius1", dar am sa o formulez altfel:

1. Mama este decedata de aprox. 6 ani, timp in care nu s-a incheiat decat la notar acceptarea tacita a succesiunii acum 4 ani.

2. Apartamentul a fost luat dupa casatorie, si asa cum e legea, e trecut pe numele ambilor soti (cu toate ca numai sotul a avut un angajament de plata cu Conti SA - si pe chitanta de plata este trecut numai el). Deci jumatate din aparament este supus succesiunii.

3. M-ar interesa care sunt cotele fiecaruia: tatal si cei 2 copii, daca se poate!

4. La inmormantare am toate chitantele si tot ce s-a putut lua justifiat pe numele meu, locul de veci il platesc eu, crucea si tot ce tine de mormant este achitat de mine, iar pomenile toate de peste an le fac numai eu, neavand din partea surorii nici macar un covrig! (dar la pomenile acestea nu am dovezi - asa cum specificati ca ar fi trebuit)

5. imbunatatiri la apartament nu am adus!

6. la data decesului, partea de apartament a mamei era supus sechestrului, avand o datorie de `15000 lei achitata de tatal meu

7. Datoria trebuia achitata de toti 3? daca s-a incheiat acele acte la notariat?! trebuie despagubit tata?

8.Cum si ce as putea face ca sora mea sa accepte "obligat" o dezpagubire calculata la valoarea de piata a apartamentului asa cum figureaza la [ link extern ] > ?!

Astept cu nerabdare raspuns de la dumneavoastra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de contract trebuie sa-mi faca parintii pt apartamentul in care locuiesc bernilory bernilory locuiesc de multi ani intr-un apartament,impreuna cu copii si sotul[parintii locuiesc la tara]insa ei vor sa-mi faca act pe apartament ,dar nu doresc ca sotul ... (vezi toată discuția)
Creanta intre parinte si copil ? Diana Matei Diana Matei Va supun atentiei urmatoarea speta: Eu cu sotul meu am locuit in ultimii 8 ani in casa tatalui meu, cumparata de el dupa moartea mamei mele. In ultimii 7 ani, ... (vezi toată discuția)
Succesiune soacra cumnata fiica nedormit_in_NYC nedormit_in_NYC Fratele meu a decedat lasand in urma sa sotia (cumnata mea) si 2 copii majori. Mama mea este inca in viata, fiind proprietara unui apartament unde locuieste ... (vezi toată discuția)