avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scutire de sedere in locuinta personala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scutire de sedere in locuinta personala

sunt in apartament un numar de 3 persoane au domiciliul intr-o localitate, dar acestia locuiesc cu chirie si in bucuresti pe perioada determinata, la 2 saptamani se reantorc in apartament pentru 2 saptamani si apoi pleaca din nou in bucuresti, operatiunea se repeta frecvent. Intrebare: cum poate asociatia sa-i scuteasca de la cheltuielile de intretinere pentru apartamentul proprietate personala?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:21, 11 Aprilie 2015
Hartii depuse din 15 in 15 zile la asociatie cu starea de fapt existenta la momentu respectiv.
Locuind 2 saptamani intr-un loc si 2 saptamani in alt loc, probabil au intentia sa nu plateasca nicaieri cheltuielile care se repartizeaza pe numarul de persoane, este o practica romaneasca, care se poate numi "smecheria prostului", se practica acest lucru tocmai de cei care au bani multi (ca au si multe proprietati) dar au si obrazul gros (ca se ascund sa nu plateasca 10 lei pe luna in detrimentul unor pensionari care nu au bani, dar au bun simt).
HG 1588/2007 Art.15 (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
r) stabiIeste cotele de participare pe persoana Ia cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care Iocuiesc temporar, minimum 15 zile pe Iuna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiniasii, pot solicita in scris scutirea de Ia plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe Iuna, conform hotararii adunarii generale; si analizeaza problemele ridicate de membrii asociatiei de proprietari si ia masuni pentru rezolvarea acestora, conform hotararii adunarii generale;
=D> da, da, corect, ati spus-o bine, cam asa se intampla ... B-)
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Aprilie 2015
trandafir2, moderator
Cea mai simpla solutia , o luna platesc , o luna nu . Si se rezolva problema .
Da, cred ca se rezolva problema, numai cu conditia sa accepte administratia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de la plata intretinerii pe perioada vacantei de 21 de zile CameliaBadea CameliaBadea Buna ziua, De Craciun am fost in vacanta impreuna cu sotul. Acasa nu a ramas nimeni timp de 21 de zile. Stiu ca legea permite in asemenea cazuri o scutire ... (vezi toată discuția)
Probleme administrator OLLIVIETTE2000 OLLIVIETTE2000 Buna ziua, mi-am cumparat un apartament in data de 21.05.2012,momentan nu locuiesc acolo,am fost saptamana trecuta cu contractul casei sa ne treaca in carte ... (vezi toată discuția)
Europubele eugarizan eugarizan Buna ziua Asociatia a cumparat pentru recuperarea gunoiului menajer europubele , in ce cheltuiala se repartizeaza ? (vezi toată discuția)