avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere major oprita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere major oprita

Fiul meu de 21 ani termina anul acesta facultatea ,a primit pensie de intertinere in toti anii de scoala ,si as dori sa stiu cum sa procedez sa anunt acest lucru deoarece el nu mai continua cu alte studii .Am citit ca e obligatorie acordarea pensiei pana la 26 ani cu conditia sa-si continue studiile iar in cazul lui acest lucru nu se intampla. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 11 Aprilie 2015
Copilul ar trebui sa anunte debitorul sau angajatorul ( daca acela retine din venit si vireaza pensia)sa nu mai trimita.
Se poate inscrie la alta facultate si poate beneficia in continuare de pensie de intretinere.
matachecarmen1973@yahoo.com a scris:

..... Am citit ca e obligatorie acordarea pensiei pana la 26 ani cu conditia sa-si continue studiile iar in cazul lui acest lucru nu se intampla. Multumesc!


Art. 499 C.civ. - Obligaţia de întreţinere
.....
(3) Părinţii sunt obligaţi să îl întreţină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani.

Prin urmare, daca nu mai continua studiile pana la varsta de 26 de ani atunci plata pensiei de intretinere va inceta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinare copil major ALBERTO58 ALBERTO58 Buna seara! dupa varsta de 18 ani se mai primeste pensie de intretinere,daca copilul urmeaza o facultate privata? -dar daca urmeaza cursurile unei scoli ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere se sisteaza in cazul inceperii a celei de-a doua facultati? mz0104 mz0104 Am o nelamurire, m-as bucura sa-mi oferiti un raspuns. Fiul meu are 21 de ani, termina anul acesta o facultate de 3 ani si vrea sa-si continuie studiile la o ... (vezi toată discuția)
Cand inceteza plata pensiei alimentare? exista obligativitatea platii pensiei si pe perioada masterului? Marian marius Marian marius Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii: fiul meu a este licentiat din ac. vara, si m-a informat ca vrea sa se inscrie la masterat tot in cadrul ... (vezi toată discuția)