Buna ziua.
In caz de divort, daca eu pe parcursul casatoriei mi-am deschis o afacere din care am venituri lunar , am construit o casa tot pe parcursul comunitatii impreuna, am salariu lunar, si am masina. Masina si businesul propriu sunt scrise pe mine. Cum se vor imparti toate astea la partaj ? cu casa inteleg, dar salariul meu,salariu sotiei, afacerea mea,masina mea, tot se impart la 2 ? si cum anume? Nu avem copii.
Plus la toate astea,sotia,inainte sa ne cosatorim a primit ca donatie un apartament de la parinti,dar dupa un an de la casatorie l-a vindut si din banii primiti am cumparat ei o masina si mie o masina, fiecare e scrisa sigut pe numele ficaruia. Imi explicati va rog ce imi revine mie si ce ei?
Cota legală la dobândirea bunurilor este de 50% pentru fiecare sot. La cerere, unul dintre soti poate cere o cotă majoră, adică o cotă mai mare de 50%. În acest caz, este nevoie de administrarea de diverse dovezi. În cazul procesului de partaj se iau în considerare toate aspectele cauzei: ex: modalitatea dobândirii bunurilor, investițiile făcute din banii rezultați din valorificarea unor bunuri proprii ale unuia dintre soți etc.
Nu veti obtine toate informatiile de care aveti nevoie prin intrebari adresate noua, partajul este un proces destul de complex, cu atat mai mult cu cat e vorba despre mai multe bunuri, mai multe tipuri de venituri etc.
Sotii au dreptul la jumatate fiecare.
Detaliile se analizeaza la judecata de avocati si judecator.
Daca va intelegeti amiabil mergeti la notar. Se poate lua si 80% de unul din soti.
Dreptatea este ceva ce nu toti au aptitudinea de a o obtine in instanta si rezultatul in instanta poate fi imprevizibil intrucat ceva depinde de altceva...
O intelegere amiabila e mai ieftina decat un proces de partaj.
Divort-partaj
elisabeta11
buna ziua! am 33 ani,sunt casatorit de 12 ani si un copil de 3 ani. Vreau sa divortez si vreau sa stiu daca bunurile dobandite in timpul casatoriei se impart ... (vezi toată discuția)