avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trebuie facuta succesiunea intre parinti pentru a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trebuie facuta succesiunea intre parinti pentru a putea deveni proprietar?

Buna ziua , am o intrebare , mama a murit acum 11 ani , pentru ca tata sa imi faca mie act de proprietate (vanzare -cumparare) pe garsoniera in care locuiesc trebuie sa se faca succsiunea intre el si mama? Pe actul de proprietate este trecut el si mama (care a murit). Sau se poate face direct actul de vanzare cumparare intre mine si el (mentionez ca nu am frati sau surori).
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 09:29, 14 Aprilie 2015
Nu trebuie sa va faca act de vanzare cumparare.
Trebuie sa faceti succesiunea iar tatal sa renunte la cota parte in favoarea dvoastra.
Problema este ca daca exista si alte proprietati sau bani in conturi atunci trebuie sa renunte la tot ce reprezinta masa succesorala.
Alta varianta este donarea cotei parti dupa finalizarea succesiunii.
ar fi foarte bine asa , Eu am o garsoniera care valoreaza cam 20.000 de E si am calculat ca pentru succsiune taxele ar fi undeva la 1300-1500 de lei. Daca in actul de succesiune e declara ca renunta la cota lui , (ceea ce am ajuns la o intelegere cu el) , dupa aceasta succesiune inseamna ca am act de proprietate pe numele meu , sau tot mai trebuie facute alte acte?
Actul de proprietate va fi certificatul de mostenitor. Apoi va trebui sa il notati in cartea funciara, se ocupa de notarul de formalitati.
El are oricum o cota a lui, veti dezbate succesiunea dupa mama, in masa succesorala intrand doar cota mamei. Nu are cum sa mai renunte acum dupa 11 ani la succesiunea dupa mama.
Dezbateti succesiunea si apoi faceti partaj cu tatal.
Exact, oricum are jumatatea lui din garsoniera pe langa cota din partea mamei deci n-ati rezolvat nimic daca renunta doar la cota lui, va trebui sa faceti partaj dupa succesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu partaj voluntar adypop adypop Mama mea a decedat in urma cu 6 saptamani.In urma decesului ar trebui sa deschidem succesiunea,la care ar trebui sa venim eu,fratele meu si tata.In urma unui ... (vezi toată discuția)
Succesiune frati vitregi ioanandreea88 ioanandreea88 buna ziua. tatal meu, decedat pe 4 martie 2017 a avut inaintea casatoriei cu mama, o alta casatorie, in urma carei a avut o fiica. In momentul divortului de ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)