avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... comportamentul sefilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

comportamentul sefilor

buna,
as avea si eu o problema la care sper ca unul dintre dvs. sa-mi ofere o solutie....sunt angajata la o s.c. si sefa mea e de groaza...
Tot timpul cand vorbeste cu noi(angajatii) ne insulta...ne face in toate felurile pt motive doar de ea stiute...niciodata nu a fost in stare sa poarte cu noi o discutie civilizata.
Eu lucrez ca receptionera intr-un hotel, la un moment dat ne-a spus ca in cazul in care un client doreste ceva din bar sa-l servim...cand am facut acest lucru mi s-a taiat 10% din salariu timp de 3 luni.
De asemenea avem camere video pt parcare si astazi s-a intamplat ca sa fie atacate 2 pers in raza de actiune a camerelor noastre si m-au rugat sa ma uit pe camere sa vad daca se pot identifica atacatorii...pt acest lucru mi se mai taoe 10% din salariu timp de 3 luni.
Am inregistrat felul in care vb cu noi pe tel mobil si as vrea sa stiu daca se poate face ceva impotriva ei.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 22:47, 24 Iunie 2009
aceste taieri din salariu s-au facut oare respectand legislatia?
adica ati fost convocata in scris la cercetare disciplinara, s-a facut aceasta cercetare si ulterior s-a emis o decizie?
Este o proceduar stricta pe care angajatorul trebuie sa o respecte cand sanctioneaza un angajat.
daca nu a respectat-o puteti introduce o actiune in instanta pentru anularea deciziei respective si obligarea la restituirea sumelor retinute, in termen de 30 de zile de la data primirii deciziei de sanctionarea (daca ati primit asa ceva) iar daca retinerea s-a facut fara sa existe nici macar o decizie de sanctionare puteti solicita tot in instanta palta acestot bani retinuti netemeinic in termen de 3 ani de la retinerea lor fara niciun fel de document in spate.

Instanta competenta este Tribunalul de la domiciliul dvs si fiind litigiu de munca sunteti scutita de taxe judiciare iar termenel de judecata sunt mai scurte decat de obicei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajati penalizati pentru cazari neachitate la hotel criss1979 criss1979 Buna ziua, M-am angajat recent receptioner la un hotel si lumea tot incearca sa imi induca ideea ca in cazul in care o persoana (prin absurd) pleaca fara sa ... (vezi toată discuția)
Concediere orianadiana orianadiana Persoana in cauza lucreaza ca responsabil cazare la un hotel. A fost angajata pe perioada determinata de 12 luni cu un program de lucru in ture de cate 12/36 ... (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare macaroana macaroana Buna ziua ,as dori si eu o lamurire despre o decizie de sanctionare.Faptele s-au petrecut in felul urmator:(sunt asistentul directorului)intr-o zi a sunat ... (vezi toată discuția)