avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajati penalizati pentru cazari neachitate la hotel
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajati penalizati pentru cazari neachitate la hotel

Buna ziua,

M-am angajat recent receptioner la un hotel si lumea tot incearca sa imi induca ideea ca in cazul in care o persoana (prin absurd) pleaca fara sa achite camera la care a stat, sunt buna de plata.

Tehnic, eu nu vad in contract clauza de asa ceva.

E legala masura?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: criss1979 , utilizator 10:42, 16 Noiembrie 2016
nu. eventual puteti fi cercetata disciplinar daca nu v-ati respectat obligatiile de serviciu, daca acestea includ urmarirea efectuarii platii.
nu se pot efectua retineri din salariu fara o hotarare judecatoreasca.
In teorie, cand s-au mai intamplat cazuri in trecut, aparent "a fost un fel de mica intelegere". Iti retin bani ca sa nu te sanctionez disciplinar. Ceva de genul acesta. Tehnic vorbind, nu urmaresti clientul sa vezi daca iti da banii. Il lasi pana vrea el sa achite. Oricum, povestile astea mi se par cam povesti menite sa sperie noul angajat si sa il faca sa fie cat mai supus si recunoscator ca nu e dat afara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara pe perioada somajului tehnic crisadi crisadi buna ziua va multumesc pentru raspunsuri la intrebarea precedenta! Am descoperit ca un angajat si-a decontat fara a avea aprobarea nimanui o suma de bani ... (vezi toată discuția)
Pe cine sanstionez? OANA GORAN OANA GORAN daca am prins la poarte fabricii un salariat cu produse furate si indesate in sacosa personala, clar e furt, dar fata de la cantina i-a pus produsele in sacosa ... (vezi toată discuția)
Comportamentul sefilor aly g. aly g. buna, as avea si eu o problema la care sper ca unul dintre dvs. sa-mi ofere o solutie....sunt angajata la o s.c. si sefa mea e de groaza... Tot timpul cand ... (vezi toată discuția)