avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces divort

Buna ziua,
In cazul in care sotia care are domiciliul legal in alt judet decat al sotului a deschis proces de divort pe raza judetului in care este domiciliata. Paratul, sotul are domiciliul legal in alt judet. Legal unde se desfasoara procesul? La reclamant sau la parat?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:20, 13 Aprilie 2015
În materie de divorț, competența teritorială este a judecătoriei în circumscripția căreia se află cea din urmă locuință comună a soților, conform art. 914 cod procedură civilă. Dacă nu a existat o locuință comună sau dacă niciunul dintre soți nu mai locuiește la ultimul domiciliu comun, atunci competența este a judecătoriei de la domiciliul pârâtului. Dacă pârâtul nu are domiciliul în țară, competența este cea de la domiciliul reclamantului. Art. 914 mai prevede câteva situații pe care le puteți studia la același articol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - competenta teritoriala florentina-doina florentina-doina Am plecat de la sot impreuna cu copii acum un an ,de atunci nu am tinut nici un fel de legătură cu el.As vrea să stiu daca pot divorta de el în București ... (vezi toată discuția)
Divorț în instanță. carmenelenavlad50@gmail.com carmenelenavlad50@gmail.com De 15 ani am plecat din București, acum locuiesc în județul Suceava (15ani), vreau să divorțez la judecătorie în Vatra Dornei se poate.Fostul soț are ... (vezi toată discuția)
Fiul meu a băgat divort de soție la judecatoria campina- prahova ... sorinavalentinap sorinavalentinap Fiul meu a băgat divort de soție la judecatoria Campina- Prahova unde aparține cu domiciliul după despărțirea de soție.inainte de a se despărți a ... (vezi toată discuția)