avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doar cu partaj? cedare cota mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doar cu partaj? cedare cota mostenire

Buna ziua, Hristos a inviat! Va rog sa ma informati in cazul urmator. Impreuna cu sotia mea am construit o casa de locuit si avem un copil matur care locuieste in strainatate de 8 ani de zile si doreste sa ramana definitiv acolo. Sotia a decedat iar in urma succesiunii mi-a revenit cota de 5/8 parte din bunurile imobile. As dori sa stiu daca pot instraina cuiva sau pot da printr-un contract de intretinere partea mea de dupa succesiune, ceea ce as dori sa rezolv fara incheierea unui contract de partaj cu copilul meu si daca se poate proceda fara interventa sa. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elena_ploiesti , utilizator 14:40, 15 Aprilie 2015
...Sau este strict necesar sa fac iesire din indiviziune, ceea ce ar impune prezenta copilului meu?
Nu, avand in vedere ca aveti o cota parte determinata, puteti incheia ce act doriti pt cota dvs ( vanzare- intretinere, mai putin donatie -trebuie sa repectati rezerva succesorala a fiului) , urmand ca noul proprietar atunci cand va dori, sa iasa din indiviziune fata de fiu.
cornelsorinel a scris:

Buna ziua, Hristos a inviat! Va rog sa ma informati in cazul urmator. Impreuna cu sotia mea am construit o casa de locuit si avem un copil matur care locuieste in strainatate de 8 ani de zile si doreste sa ramana definitiv acolo. Sotia a decedat iar in urma succesiunii mi-a revenit cota de 5/8 parte din bunurile imobile. As dori sa stiu daca pot instraina cuiva sau pot da printr-un contract de intretinere partea mea de dupa succesiune, ceea ce as dori sa rezolv fara incheierea unui contract de partaj cu copilul meu si daca se poate proceda fara interventa sa. Va multumesc anticipat.

Buna ziua, am citit postarea dumneavoastra si ma intrebam cum s-a impartit mostenirea... sa inteleg urmatoarele: casa era bun comun, adica dumneavoastra ati avut 50% din bun, apoi cealalta jumatate, cum a fost impartita?! astept raspunsul dumneavostra, pte ca sunt in caz asemanator si vad ca ce stiam eu nu e exact cu ce ati spus dumneavoastra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnstanta de tutela petre_marian petre_marian buna ziua.Va scriu in legatura cu urmatoarea problema.Socrul.meu a ,murit in urma cu 10 ani soacra-mea ramanand sigura intr-un apartament cu 2 camereEiau avut ... (vezi toată discuția)
Succesiune Annarina Annarina Buna ziua. tatal meu a decedat de o luna. Impreuna cu fratele meu am decis ca facem succesiunea casei. As dori sa stiu daca e mai convenabil (atat financiar ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire dupa decesul tatalui, aflandu-ma in conflict cu mama mirciu mirciu BUNA ZIUA.Suntem 3 frati (un baiat si daua fete),dupa decesul tatalui am vandut o bucata de teren banii impartindu-se intre surori,am facut succesiunea dupa ... (vezi toată discuția)