avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor cu masa succesorala noua ...?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor cu masa succesorala noua ...?

Stimata doamna, stimate domn,

imi puteti da raspunsul la o intrebare ? Va multumesc anticipat.

Problema cu intrebare: Daca persoana X obtine certificat de (unic) mostenitor al defunctei Y pe baza unei succesiuni cuprinzind activele A,B,C si, intre timp, defuncta Y este improprietarita cu imobilul D, mai are nevoie persoana X de inca o succesiune special pentru acest bun, sau transferul de proprietate asupra imobilului D se prezuma automat, nemaifiindu-i necesara nici o actiune judecatoreasca ?
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2015
dextercioby, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:41, 14 Aprilie 2015
Trebuie sa existe un act care sa ateste noul bun.
Buna seara,

da, este vorba de un titlu de proprietate cu numele defunctei Y (procesul de emitere a titlurilor de proprietate a durat mai multi ani, intre timp survenind atit decesul, cit si succesiunea cu patrimoniul existent la momentul decesului).
Pai certificatul nu il cuprinde si pe D, asa ca va trebui sa va aderesati notarului pt eliberarea unui certificat de mostenitor suplimentar.
Dovada proprietatii se face prin act.
Statul mai ia impozit la asa ceva.
Trebuie facut actul de mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune drepturi succesorale claudiu0306 claudiu0306 Buna seara ,am nevoie si eu de o informatie. Doresc sa cesionez de la o persoana drepturile succesorale pt. un apartament in bucuresti , dar persoana ... (vezi toată discuția)
Succesiune costelmacovei costelmacovei buna ziua va rog sa-mi spuneti care sunt pasii pentru a face succesiunea a 6 ha de pamant mentionez ca parintii nu mai sunt in viata de multi ani iar ... (vezi toată discuția)
Act de succesiune TeoDora72 TeoDora72 Buna, Va rog sa ma ajutati cu un sfat, fiindca nu am deloc cunostinte juridice. Acum 3 ani, bunicul meu a murit. Acesta, impreuna cu bunica aveau in ... (vezi toată discuția)