O persoana din BC.a incheiat in numele meu semnand in fals un contract de leasing.Am plangere penala impotriva persoanei si actiune la TMB impotriva soc. de leasing.Am avut primul termen cu soc. de leasing in04.06.2009 aceasta a depus intampinare impreuna cu instiintarea politiei ca s-a inceput urmarirea penala a persoanei din BC.Urmatorul termen la TMB este in 11.09.2009 .Cum vor evolua cele doua actiuni.Se suspenda cea de la TMB pana ce se da solutia in cea penala.Cum va influenta decizia din penal.procesul?Soc. de leasing a cerut interogatoriul partilor si inscrisuri.Contractul a fost incheiat de un reprezentant al unei alte firme ,un broker uns de persoane "influente",am fost avertizat.
Daca exista dovada ca s-a pus in miscare actiunea penala atunci potrivit art. 244 pct. 1 cod proc.civ se suspenda cauza civila. Solutia data in penal are influenta asupra faptei, persoanei si a vinovatiei acesteia. mai mult in cadrul procesului penal se poate alatura si actiunea civila pentru a fi solutionata odata cu cea penala.
Actiunea civila poate fi solutionata chiar alaturandu-se celei penale(in cadrul procesului penal ) , insa cea din urma are intaietete , intrucat "penalul tine in loc civilul "
Plangere penala
ONU EMIL
O persoana careiai-am cesionat o firma a semnat in fas in numele meu 3 contracte de leasing.Am act. impotriva soc. de leasing laTMB si plangere penala la ... (vezi toată discuția)
Solutie
ONU EMIL
Am depus plangere penala pentru fals si inselaciune impotriva unei persoane la Parchet,este vorba de un contract de leasing semnat in fals.Am actiiune ... (vezi toată discuția)