avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare cim - primire decizie pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare cim - primire decizie pensionare

Hristos a inviat!

Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : un salariat (61ani) care a primit decizia de pensionare. Decizia are data de 16 martie 2015. Astazi mi-a adus aceasta decizie si sa-i incetez cim. Cu ce data incetez activitatea si in baza carui articol ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 11:33, 15 Aprilie 2015
1. Spune ca a primit decizia de pensionare dar nu spune despre ce fel de pensie este vorba.

2. Poate fi si pensie de invaliditate.
Codul Muncii nu mai prevede incetarea de drept la data comunicarii deciziei de invaliditate de gradul I si II ci numai pentru pensionarea de invaliditate gradul III este prevazuta incetarea de drept a c.i.m.

Prin urmare, in acest caz art.56 alin.1 lit.c C.mun. nu are cum sa se aplice pentru comunicarea in cazul decizilor de invaliditate de gradul I si II.
Este pensie de limita de varsta, scuze ca nu am specificat
In acest caz, incetarea c.i.m. se va putea face prin orice alt articol aplicabil din Codul muncii (art.55 lit.b, art.81 etc.).

Textul art.56 alin.1 lit.c C.mun. nu este incident in aceasta situatie.
Va rog sa-mi spuneti care ar fi procedura de incetare cim, daca ar fi fost decizie pentru pensie anticipata

Alte discuții în legătură

Pensionat limita varsta in timpul co medical AndreeaStefan AndreeaStefan Buna ziua, Am o salariat care si-a depus dosarul pentru limita de varsta in septembrie 2015. Decizia a iesit pe 09.12.2015 .Problema mea este ca salariatul ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim pt pensionare cata8 cata8 Am si eu o problema: in data de 27.05.2015 am primit o decizie de pensionare pe caz de boala din data de 19.05.2015, iar respectivul salariat are si un ... (vezi toată discuția)
Perioada pina la venirea deciziei de pensionare Doina Halmen Doina Halmen angajat care intruneste conditiile de pensionare pentru limita de virsta ce calitate are pina la primirea deciziei de pensionare9poate dura si 3 luni ) ? (vezi toată discuția)