Prin divort de comun acord, la notar, s-a stabilit ca cei doi minori vor ramane sa locuiasca impreuna cu mama, tatalui revenindu-i "dreptul" de a vedea copiii la un interval de doua saptamani (doua weekend-uri pe luna, la date stabilite de comun acord). Tatal respecta, pana in prezent, obligatia de a contribui la cheltuielile de crestere a celor doi copii cu suma convenita, dar nu isi respecta programul de vizitare (mai concret, nu ii viziteaza decat foarte rar, atunci cand vrea el, vorbeste cu ei, telefonic, la fel de rar si nu face ceva pentru educatia lor) si nu se implica cu nimic in problemele pe care le au la varsta lor (11 ani).
Poate fi tras la raspundere (penal) pentru aceasta neimplicare? Cum?
Multumesc.
O mama disperata!
Confirm si eu cele spuse mai sus, multe si-ar dori sa aiba situatia d-voastra dar din pacate au de suportat prezenta tatalui care se "implica" din cu totul alte motive decat cele de dorit.
Bucura-te ca situatia este asa
In ceea ce priveste legea din Romania....... nu este pt mama si copil
Eu am trecut printr-o sit similara insa dupa ce ca nu venea sa il ia si il cerea dupa bunul lui plac si ma duceam cu el in alt oras doar sa il vada m-am trezit si reclamata la protectia copilului ca nu il las sa isi vada copilul :))
Chemati acolo amandoi si intrebat daca-i facilitez relatiile cu copilul si il las sa il vada conform programului a raspuns ca da dar doar 99% ceea ce nu e normal :))))
Dupa m-am trezit data in judecata pentru reducerea pensiei alimentare ( a mai facut un copil) pensie pe care el opricum o platea cum si cand avea chef si unde mai pui pentru extinderea programuli de vizita.
Binenteles ca programul de vizita in continuare nu il respecta si o judecatoare mirobolanta i-a incuvintat conform celor cerute de el sa ia copilul 2 sapt in vacanta de primavara cand vacanta de primavara are doar 1 sapt.
La apel a trebuit sa demonstrez cu ordinul Min Inv perioada de vacanta si i s-a dat 3 zile din care a luat copilul 1 zi si exemplele pot continua iar eu pot scrie din pacate o carte :)
Am castigat pana la urma si am cazut la o cale de mijloc pt ca la fel ca tine am zis ca e mai bine sa petreaca timp si cu tatal lui.
Astea sunt doar manevre de a ne controla viata pt ca in continuare nu il ia si mi-a si spus verbal ca "legea in Rom nu il obliga sa il ia dar pe mine ma obliga sa stau acasa sa il astept cand are el program ca poate vine poate nu"
Asa ca bucura-te de liniste si nu iti fa tie si copiilor o defavoare.
Lasa trecutul si incearca sa nu te mai afecteze.
Subscriu la cele spuse de antepostatorii mei.
Tată cu forţa nu se poate face, la fel cum dragostea cu forţa se numeşte viol.
Încercaţi, doamna vsdan ca o singură dată când vine la copii să nu-i lăsaţi cu el, chiar pentru un motiv real:boală, activitate şcolară, aniversarea unor prieteni, etc. Să vedeţi atunci ce dorinţă de implicare va apărea, de vă săturaţi de ea.
Să vă ferească Dumnezeu de o implicare cu 10 telefoane zilnic, reclamaţii lunare la protecţia Copilului şi n-şpe procese, ca în cazul unei mame din postarea de mai sus! Azi, aici, este valabil dictonul:"Cere şi ţi se va da!" , în mod special în favoarea taţilor. Trebuie să evitaţi ca EL să ceară şi mulţumiţi-vă cu ceea ce aveţi acum.