avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita minor eronat!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita minor eronat!

Buna!In urma unei hotarari judecatoresti definitive am fost nevoita sa-mi dau copilul de 2.8 luni, tatalui o luna in aug incepanad cu data de 1 si pana la finele lunii. In contextul in care tatatal nu si-a vazut fiul de la 4.6 luni, i s-a trezit instinctul patern acum. Prevalandu-se de faptul ca are hotarare definitiva, tatal refuza sa comunice cu mine ca mama sau sa-mi aduca sa vad cumva copilul ca e ok atat fizic dar mai ales psihic. Ce pot sa fac eu ca mama ce-si face griji pt sanatatea copilului ei in acest caz?????
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2015
celentana26, utilizator
Cel mai recent răspuns: celentana26 , utilizator 13:56, 7 August 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Ce inseamna ca refuza sa comunice cu dumneavoastra? Nu va raspunde la telefon?
Stiti unde se afla minorul? Ati putea trimite politia la el acasa ca sa vada ca cel mic este bine ingrijit, sa vada copilul. Nu este deloc normal sa nu aveti nici un contact cu copilul dumneavoastra vreme de o luna.
personal nu mi se pare o idee foarte buna sa mearga politia sa vada ce face copilul. Daca instanta a dat un astfel de program, este posibil sa fi considerat tatal apt sa se ocupe de micut timp de o luna, nu stiu detalii.
de ce nu si-a vazut tatal copilul inainte ci doar in urma hotararii ce stabilit un program?
Nu este normal ca un parinte sa stea fara sa stie nimic de copilul lui o luna. Cu ce inima sa-l mai dea data viitoare? Ma indoiesc ca daca mama ar fi sunata la doua zile, i s-ar da vesti despre copil, nu s-ar linisti in timp.
Pai as innebuni dupa 24 de ore sa nu stiu nimic de baietelul meu, d-apoi dupa cateva zile?
Atata timp ca nu ai garantia ca ai copilul in siguranta, nu ai cum sa nu anunti organele autorizate sa intervina sa vada ce face.
Daca cumva peste o luna se trezeste ca domnul e bine merci disparut? Nu ar pierde timp pretios pentru recuperarea copilului?
Nu poti sa spui unui parinte sa stea calm si senin o luna fara sa stie ce-i face copilul. E inuman.

Va recomand intai sa incercati civilizat sa accesati toate canalele de comunicare si daca nu aveti succes cu niciunul dintre ele atunci sa apelati la autoritati.
Ca daca se trezeste cu politia la usa circul va fi mai mare este o certitudine. Insa macar o sa aveti linistea sufleteasca ca va este copilul bine.
Din pacate, e urmarea unui dosar de instanta atat de bine ticluit incat a iesit foarte prost. Sa clarificam, la astfel de aberatii se ajunge, de regula, din cauza cerintelor partilor.
In functie de cauza pentru care copilul nu a fost la tata inainte de pronuntare si de cerintele din dosar, se poate face ceva sau nu.
Apropo, cum are copilul acum 2,8 luni si tatal nu l-a vazut de la 4,6? e o eroare undeva...

Alte discuții în legătură

Program de vizita eronat, sentinta definitiva! celentana26 celentana26 Buna! Sunt mama unui baietel de 2 ani jum, pe care l-am nascut in Spania. Cand avea tatal lui 4 luni jum am fost nevoita sa parasesc domiciuliul conjugal ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dreptul la vizite ruximani ruximani Buna ziua, vorbesc in numele fratelui meu, care are probleme cu fosta prietena cu care a trait timp de 4ani si au locuit la dom. fratelui ,rezultand un ... (vezi toată discuția)
Copilul nu vrea cu tata roxy2011 roxy2011 buna seara am nevoie de un sfat va rog. concubinul meu este in divort de sotia sa si exista deja un program de vizitare prin hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)