avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil la suspendarea activitatii ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil la suspendarea activitatii firmei

Buna ziua.
Am citit pe forum mai multe subiecte , dar fiecare situatie este diferita.
1. Nelamurirea mea este in situatia in care sotia mea lucreaza la o firma de 30 de luni si acum are o luna si jumatate de sarcina , iar firma la care lucreaza a anuntat-o verbal ca urmeaza sa inchida magazinele / firma , cum sa procedam pentru a beneficia de drepturile inainte si dupa nastere daca se inchide acea firma inainte sa se nasca copilul.
2 .Care sunt pasi de urmat ?
3. Ce acte sunt necesare ?
Multumesc.

PS: Precizez ca eu lucrez si doresc ca ea sa intre in concediu.
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2015
Teracsro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 2 Iulie 2015
Multumesc mult.
Revin cu mesaj daca apare alta situatie.
Buna ziua.
Va rog daca se poate o ultima lamurire.
Demisia ei da la firma actuala trebuie sa fie de comun acord ( cu sau fara preaviz de 15 zile ) sau cu art. 65 din Codul muncii (desfiintarea postului) , avand in vedere ca a doua zi se angajaza la alta firma ?
Firma actuala se inchide pe data de 1.05.2015 si angajarea ei la alta firma este pe data de 02.05.2015 .
Punctul de lucru al firmei ramane acelasi , doar patroni si firma se schimba.
Multumesc.
@ Teracsro

Demisia nu este cu acordul partilor. Este fie cu preaviz, fie fara preaviz.

Daca este vorba despre desfiintarea postului, atunci incetarea c.i.m. are loc in baza art.65 C.mun.
Deci , avand in vedere ca firma la care lucreaza se inchide , cum este mai bine pentru angajata sa demisioneze ,pentru a nu avea incurcaturi la concediu de 2 ani pentru cresterea copilului ?
Ea angajanduse a doua zi la alta firma.
Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2015
Teracsro, utilizator
Nu conteaza cum inceteaza contractul individual de munca (CIM) la prima firma daca imediat incheie un alt CIM la alta firma.

Alte discuții în legătură

Recuperarea banilor Mihaela249 Mihaela249 Pe fiecare luna am dus concediul medical la locul de munca. Din luna a-8-a de sarcina, iar la sfarsitul celor 126 de zile de concediu angajatorul m-a ... (vezi toată discuția)
Inchiderea societatii, somaj, concediu pre si post natal MariaRatiu MariaRatiu Buna ziua. Am si eu cateva intrebari si va rog frumos sa ma ajutati cu niste sfaturi. In prezent lucrez la o firma de aproximativ 11 luni. Sunt insarcinata in ... (vezi toată discuția)
Concediu pre-natal si post-natal ! mariolariu2 mariolariu2 Buna ! Am revenit cu alte intrebari pt. a ma lamuri in final. Am tot intrebat in stanga si-n dreapta si tot nu stiu ce ar fi mai bine sa fac, poate ma ... (vezi toată discuția)