avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somaţie - executare silită- amendă
Discuție deschisă în Executare silită

Somaţie - executare silită- amendă

Bună,

Am şi eu o întrebare.
Am primit astăzi o somaţie, pe numele tatălui meu, pe care am semnat-o eu, din grabă, pentru că mi s-a comunicat că este o recomandată.
Sunt în legătură cu 2 amenzi luate în 2010 şi 2012 de către acesta când lucra la o firmă de pază, fiecare de câte 100 de lei (total de 200 de lei ce trebuie achitaţi în termen de 15 zile). El în momentul de faţă este pensionar.
Mai sunt în termen, se mai poate face executarea silită?
Mulţumesc anticipat!
Amenzile contraventionale sunt creante fiscale, iar termenul de prescriptie e de 5 ani, socotiti din 1 ian anul urmator.
Nu conteaza ca ati semnat, le plateste oricum, de bunavoie sau silit.
Banuiesc ca tatal stia de ele, i s-au comunicat p-v-urile la vremea respectiva.
vă multumesc pentru răspuns, dar mai am o nelămurire.
ce se întâmplă în situaţia în care nu achită suma în cele 15 zile?
Vi s-a raspuns mai sus, de catre utilizatorul gi-jane2 : Se face executare silita.

Adica i se va pune poprire pe venituri (pensie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de prescriptie a unei amenzi contraventionale overbog overbog Buna, In 3 ani am tot strans amenzi, pe la transportul in comun, pe la circulatie, in valoare de vreo 1200 lei, in momentul acesta amenzile sunt puse la ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala ana_marian ana_marian Cand am fost sa platesc impozitul casei pentru anii 2006 si 2007 am fost anuntat ca am de platit o amenda primita in ianuarie 2005 (pentru ca am circulat cu o ... (vezi toată discuția)
Contestatie somatie plata transmisa pentru amenzi platite vlad nicolae vlad nicolae Am primit o somatie de la Administratia Financiara pentru plata a 3 amenzi (numai amenda, fara despagubire) cu rovigneta. Din acestea, 2 le-am platit (numai ... (vezi toată discuția)