avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inaltime gard intre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inaltime gard intre vecini

Bună ziua,
aş vrea să aflu mai clar care este înălţimea maximă pe care o poate avea un gard între două proprietăţi (este vorba de curţi, nu grădini) şi de unde se măsoară înălţimea, pentru că în cazul meu, vecinul şi-a ridicat curtea cu vreo jumate de metru, astfel înălţimea la el o fi rămas la vreo 1,5 m sau mai puţin, şi nu mi-ar conveni să mă trezesc cu un gard care la mine să ajungă la vreo 3 metri şi să rămîn cu şi mai puţină lumină, gardul fiind construit pe direcţia est-vest şi curtea fiind destul de îngustă. De asemenea, nu ştiu unde să aflu dacă între grădini este permis să se construiască garduri prin care să nu treacă deloc lumina solară.
Mulţumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: Dobos Anca , utilizator 09:49, 12 Mai 2020
Curiozitate- cu ce vă deranjează dacă vecinul are un gard de 2m sau 1,5 sau 3m?
Merită atâta zbucium pt. o diferență de înălțime a gardului, diferență care nu vă lipsește de proprietatea d-voastră?
Pai a zis, daca-i prea mare gardul ii ia soarele.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am vazut mai jos si o intrebare, parca-r fi fost pusa de vecinul, vezi doamne, cu ce te deranjeaza daca gardul are 2m sau 3 m! Pai deranjeaza, tocmai de aceea se recomanda un max. de 2 m, la 3m daca si curtea este mai ingusta, nu mai ai suficienta lumina, la partea dinspre gard. Raspunzand la intrebare, evident ca se masoara 2 m fata de nivelul curtii initial, deci dinspre dumneavoastra.
Sper ca lucrurile evidente să fie evidente pentru toată lumea. Mulțumesc.
DIN CE ACT NORMATIV SUNT PRELUATE ACESTE REGLEMENTARI?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul vecinilor pentru modificarea gardului dintre proprietati??? lili7 lili7 In cazul in care doresc sa renovez prin modificarea aspectului exterior si formei, gardul care imprejmuieste proprietatea mea(gard construit excusiv de noi), ... (vezi toată discuția)
Gard comun PAUER PAUER EU SI VECINUL AVEM UN GARD COMUN,CARE DIN CAUZA UNOR NEINTELEGERI,TREBUIE INCHIS PT. A-MI PROTEJA INTIMITATEA SI PT. A NU DA PRILEJUL UNOR NOI DISPUTE. GARDUL ... (vezi toată discuția)
Distanta minima intre cladiri danieis danieis salutare am o intrebare si cer un sfat parintii mei locuiesc intr-o casa de tip duplex,vecinul a vandut ,proprietarul nou a demolat ,fara a avea acordul ... (vezi toată discuția)