avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... împuternicire pt semnare conventie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

împuternicire pt semnare conventie?

Ca urmare a ocuparii unui teren domeniul public dat in concesiunea unui srl, s-a constatat de catre un reprezentant al societatii faptul ca o firma x are amplasata o terasa (umbrele etc.) in fata unui spatiu comercial fara a avea conventie incheiata, sesizare facuta in scris conducerii societatii concesionare, prin care s/a aratat si suprafata ocupata.
Dupa o somatie prealabila societatate x printr-un imputernicit s-a prezentat in vederea incheierii conventiei, cu stampila firmei si cu o delegatie neautentificata care s-a luat de buna, nici contractele firmei concesionara a terenului nefiind autentificate-regula simetriei formelor.
Nu stiu daca imputernicirea a fost facuta de catre administratorul societatii care inteleg ca nu este in tara, iar in situatia unui eventual litigiu pt debite de ex sa nu se ridice problema incheierii conventiei cu o persoana care are o imputernicire neemisa de catre administrator.
Pe de alta parte avand adresa scrisa a repreyentantului cu privire la suprafata ocupata, iar in baza hotarilor AGA cu privire la taxe se poate calcula cu exactitate pretul pt suprafata ocupata, consider ca nu ar fi fost ilegal sa-l fi taxat chiar si fara incheierea unei conventii.
Ce parere aveti din punct de vedere juridic, firma concesionara are acoperire in aceasta speta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: maritza80 , utilizator 18:55, 16 Aprilie 2015
A platit ceva de la semnarea conventiei?
Ce inseamna sa aiba acoperire firma concesionara? La ce va referiti, concret?
De curand s-a incheiat conventia astfel incat nu s-a emis factura.
Acoperire in sensul emiterii facturilor pentru ocuparea unui teren de catre o societate care chiar in ipoteza in care nu ar avea incheiat un contract ocupa efectiv terenul respectiv, avand la baza o constatare scrisa a angajatului societatii, notificari etc.
multumesc:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza contractuala nerespectata otilia13 otilia13 Buna ziua. In calitate de societate concesionara a unor terenuri, am incheiat un contract cu firma A pt folosinta unui teren, pe care aceasta din urma si-a ... (vezi toată discuția)
In contract e prevazuta o suprafata de teren mai mica decat cea ocupata! otilia13 otilia13 Buna ziua, S-a constatat la un comerciant ca ocupa o suprafata de teren mai mare cu 3 mp fata de suprafata prevazuta in conventia incheiata cu el. De la ... (vezi toată discuția)
Chiosc pus sub sechestru propritatea debitorului, pe terenul nostru?? otilia13 otilia13 Buna seara tuturor! As avea mare nevoie de ajutorul dvs. Speta e urmatoarea: Am incheiat un contract prin care i-am acordat in folosinta un teren firmei X, ... (vezi toată discuția)