avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cerere pt aflarea fondului de rulment si reparatii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cerere pt aflarea fondului de rulment si reparatii achitat in ultimii 4 ani

Buna ziua. Am o problema - ceva mai mare - cu Asociatia blocului. Am stat in chirie - urmeaza sa ma mut la casa mea - si timp de 4 ani am platit fond de rulment si de reparatii la intretinere, discutand cu proprietarul ca la final sa lamurim acest aspect - proprietarul scade din ce mai e de plata, si ne da inapoi ce mai este de dat.
Am facut o cerere scrisa catre Presedintele Asociatiei pentru a mi se comunica-in scris- ce fond de reparatii si ce fond de rulment am achitat din data x pana in data y.
Contabila s-a rastit la mine ca nu este platita sa umble la arhiva si sa-mi raspunda mie la cerere; ea nu poate sa-mi dea decat din ianuarie anul curent pana azi.
Problema este ca la izolarea blocului am participat la plata renovarii scarilor de bloc-si nu numai - astfel ca ajungeam sa platim si 150 lei fond de reparatii pe luna - bani care nu-mi convine sa-i daruiesc.
Mentionez faptul ca pe chitantele de intretinere era scrisa suma - exemplu 350 lei - si la explicatii : "intretinere, fond reparatii, fond rulment" - asadar chitantele nu ma ajuta (proprietarul le mai are si nu stim care cum sau cat a fost).
Va rog sa ma indrumati cu un sfat : ce sa fac? Cui sa ma adresez?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:42, 17 Aprilie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiriasul poate solicita restrituirea fondului de rulment cand inceteaza contractul de inchiriere, daca acest chirias a platit fondul de rulment si achita intretinerea la zi. Iar asociatia este obligat sa restituie fondul de rulment tot asa cum ar fi obligata in cazul unui proprietra ce-si vinde apartamentul.
Fondul de reparartii nu se restituie. Daca proprietarul si chiriasul au convenit cumva ca acest fond face obiectul unor intelegeri sau negocierii intre ei, este treaba celor doi si nu a asociatiei.
Oricum daca se solicita sprijinul asociatiei in stabilirea sumelor ce fac obiectul fondului de reparatii, administratorul poate prezenta registrul fondului de reparatii, fara alte calcule si formalitati, din care se vede clar orice suma incasat, cheltyuita si soldul fondului de rulment. Apoi cei doi se pot intelege si eventual decontandu-si banii intre ei, in afara asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul? xx-79-ecm xx-79-ecm locuiesc cu chirie de un an intr-un apartament.acuma proprietarul nu vrea sa prelungeasca contractul ca are alti chiriasi.intrebarea mea este daca pot sa ... (vezi toată discuția)
Reclamatii administrator fardia fardia Buna ziua, As dori sa aflu unde pot reclama administratorul blocului deoarece acesta refuza sa imi elibereze adeverinta necesara la instrainarea ... (vezi toată discuția)
Despre restituirea fondului de rulment si de reparatii la schimbarea proprietarului gabranoiu gabranoiu Sunt presedinte de asociatie si ma confrunt cu urmatoarea problema: un fost proprietar din bloc care a locuit pana la sfarsitul lunii septembrie 2011 solicita ... (vezi toată discuția)