avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua,
Ma numesc Sandra si in urma cu un an am divortat de fostul sot ..divort in urma caruia copilul nostru minor a ramas la tatal ei prin acordul comun al amandorura.Eu am ramas sa ii platesc pensie alimentara pentru copil 1/4 din salariul minim pe economie ceea ce echivala cu 700.000lei .Acum salariul minim a mai crescut ce-i drept si eu ii dau oricum 800.000.Anul acesta m-am casatorit cu un cetatean britanic si locuiesc in Anglia de cateva luni.Serviciu inca nu am deoarece sunt la inceput si nici viza nu imi permite ..neavand drept de sedere permanenta nu imi pot lua servici momentan.Intrebarile mele ar cam fi urmatoare:
-fostul sot poate pretinde o suma mai mare avand in vedere situatia nou creata?In urma casatoriei mele aici?
-I se pot pretinde actualului sot taxe privind cresterea copilului meu?
-Daca dau nastere unui al doilea copil ,primul copil ptr care platesc pensie va ramane tot cu 1/4 din salariul minim pe economie al Romaniei?Sau cum se va proceda?
-In cazul in care pot face dovada ca conditiile mele de locuit si de trai sunt mai bune decat ce are fostul sot as putea lua fetita la mine?Precizez ca fata a ramas in cresterea si educatia lui dar ea locuieste la bunica paterna si la 6 ani care ii are mare lucru nu stie.NU stie nici macar o poezie cap-coada.Tatal ei locuieste in Bucuresti cu chirie ,iar mama acestuia undeva in provincie.Actualul sot este cadru pedagogic si in mod cert are o educatie destul de adecvata ptr a putea creste si copilul meu.Fostul sot de asemenea a fost citat intr-un proces penal ptr scandal si bataie proces intentat de mama concubinei cu care era la vremea aceea.Cu respect,SANDRA DONAGHEY
Cel mai recent răspuns: dan.tudurache , utilizator 22:17, 12 Septembrie 2005
Obligaţia de întreţinere se stabileşte numai în raport de venitul părintelui care o datorează, fără a se lua în considerare veniturile ori averea de care dispune soţul dintr-o căsătorie ulterioară.
Soţul actual nu are absolut nici o obligaţie de întreţinere faţă de copilul pe care îl aveţi din căsătoria anterioară.
în condiţiile în care veţi avea un al doilea copil, obligaţia de întreţinere se stabileşte pentru ambii copii (cumulat) până la cel mult 1/3 din venitul lunar (altfel spus, cota copilului din prima căsătorie s-ar reduce de la 1/4 la 1/3).
Dacă aveţi condiţii mai bune pentru creşterea şi educarea copilului puteţi cere schimbarea măsurii de încredinţare a copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de divort si valoarea pensiei alimentare ContSters115122 ContSters115122 Buna ziua, Sunt casatorita de 1 an si 6 luni. In urma acestui mariaj a rezultat un copil care acum are 8 luni. De aprox. doua luni de zile, din pricina ... (vezi toată discuția)
Partaj Angela71 Angela71 Buna ziua . Sunt divortata de 2 ani jum. sunt singura de 3 ani ,am ramas cu 6 copii el plecand din locuinta ,nu am stiut nimik de el cateva luni ,pensia ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara VeroRAM VeroRAM Buna ziua. Am un copil din prima casatorie care a ramas la mine iar celalalt a ramas la fosta mea sotie. M-am recasatorit si am avut din nou un copil dar am ... (vezi toată discuția)