avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Depunere Cerere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Depunere Cerere

Salutare, sunt interesat sa stiu daca un avocat poate depune pentru mine o cerere la judecatorie in alt oras.
Eu nu am domiciliul in acel oras si data trecuta mi-a fost respinsa cererea fara alte detalii, dar as putea sa contactez pe cineva din acel oras ca sa o faca pentru mine.

Este vorba despre o inregistrare tardiva.

Edit: Am uitat sa precizez, doresc sa fac acest lucru pentru ca la mine ar dura mult prea mult.
Ultima modificare: Vineri, 17 Aprilie 2015
Tempname777, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 19:59, 18 Aprilie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
avocatul, daca are imputernicire avocatiala poate depune orice hartie şi oriunde în numele dvs.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspunsuri, apreciez.
Tempname777 a scris:

Salutare, sunt interesat sa stiu daca un avocat poate depune pentru mine o cerere la judecatorie in alt oras.
Eu nu am domiciliul in acel oras si data trecuta mi-a fost respinsa cererea fara alte detalii, dar as putea sa contactez pe cineva din acel oras ca sa o faca pentru mine.

Stimat forumist,

Fără a contesta sfaturile date anterior, eu unul nu am înțeles anumite aspecte. Mai precis:
1. Cererea se poate depune atât de către dvs, cât și de avocatul dvs. Nu trebuie depusă personal, putându-se trimite și prin poștă;
2. Nici o cerere nu se respinge fără detalii, dimpotrivă, soluția instanței va fi motivată;
3. În funcție de motivul respingerii cererii, poate fi chiar lipsită de utilitate redepunerea acesteia, putînd exista autoritate de lucru judecat - nu vorbesc despre anularea ai , din diferite motive.

Prin urmare, este util să apelați al un avocat, dar nu neapărat pentru simpla trimitere a unei cereri, ci pentru a beneficia de consultanță de specialitate.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura notariala sau imputernicire avocatiala pentru consultare dosar? ionu roman ionu roman Daca doresc sa consult un dosar dintr-o arhiva intr-un dosar civil, procura pe care mi-o da partea din dosar trebuie sa fie notariala sau e suficienta procura ... (vezi toată discuția)
Cerere de apel fara motive sch sch Am depus in termen cererea de apel fara motive. Este corect, avand in vedere ca voi adauga motivele in termenul legal? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Sfat urgent avocat cedo lilianam77 lilianam77 Buna ziua, am o mare problema fiul meu a fost condamnat la 5 ani cu executare pentru trafic de droguri, el a fost atras in aceasta activitate de un individ ... (vezi toată discuția)