avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Perisabilitati legale
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Perisabilitati legale

Conform HG 684/2003, procentul pentru calculul perisabilitatilor de depozitare este de 0,08% pentru primele 6 luni de depozitare + 0,01% pentru fiecare luna de depozitare peste 6 luni. Avem urmatoarele date:
-produs depozitat : floarea soarelui
-stoc mediu pe perioada depozitarii 1.684.681,64 kg
-perioada de depozitare 10 luni (septembrie - iunie)
Intrebare: care este cantitatea de perisabilitati pe perioada depozitarii la produsul floarea soarelui?

Perisabilitatile legale pentru depozitare se calculeaza conform formulei:

SG = SM x (dxn)/100, in care:

SG= scaderea procentuala
SM = stocul mediu
d= durata de depozitare exprimata in luni
n= norma de perisabilitate (0,08 % pentru primele 6 luni si 0,01% pentru fiecare luna de depozitare peste 6 luni).
Mie imi da rezultatul 2021,618 kg, altora 8737,99 kg, expertului evaluator 20216,18. Care este varianta corecta?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 14:09, 23 Aprilie 2015
Au fost facute 2 expertize judiciare si una extrajudiciara plus altele de catre specialistii din cadrul societatii. Formula de mai sus este din HG 684/2003 invocata in dosarele de expertiza, deci mergem pe ea. Problema este intradevar legata de perioada de depozitare, in lege stipulandu-se procentul de 0,08% pentru primele 6 luni ( si nu pentru fiecare luna ) si 0,01% pentru fiecare din urmatoarele luni. Din punctul meu de vedere ar trebui sa inmultim stocul mediu cu 10 luni * media procentilor, respectiv 0,012% si atunci avem 2021,618 kg.
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2015
florentina voicila, utilizator
Expertizele extrajudiciare nu vor fi avute in vedere de catre instanta de judecata.
Daca pana in prezent nu s-a dispus de catre instanta o contraexpertiza cu 3 experti desemnati, probabil se va face curand. Expertii vor primi ca obiectiv sa se puna de acord cu formula de calcul.
Se pare ca si Ministerul agriculturii ar avea ceva de lucru, in sensul corectarii formulei de calcul cu elemente mentionate de mine in mesajul anterior si poate si cu altele care tin direct de depozitarea produselor agricole.
Ar putea fi o solutie pentru instanta, sa solicite un punct de vedere la Ministerul agriculturii, legat de metoda de calcul si aplicarea acesteia pas cu pas in speta respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procent perisabilitati pentru depozitare florentina voicila florentina voicila Conform HG 684/2003, procentul pentru calculul perisabilitatilor de depozitare este de 0,08% pentru primele 6 luni de depozitare + 0,01% pentru fiecare luna de ... (vezi toată discuția)
Calculul scaderilor in greutate datorita perisabilitatilor de depozitare hg169/2015 enevalentin enevalentin Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema Am vazut ca au fost discutii pe interpretarea calculului de scaderi in greutate datorita perisabilitatilor de ... (vezi toată discuția)
Bunuri perisabile filip lumi filip lumi AM ACHIZITIONAT LEGUME CU 5 LEI PE KG, PRETUL DE VANZARE ESTE DE 6 LEI. IN URMA VERIFICARILOR MARFA NU A MAI CORESPUNS CALITATIV POT REDUCE PRETUL PRINTR-UN ... (vezi toată discuția)