avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in evacuare/lipsa titlu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in evacuare/lipsa titlu

Buna ziua, In speta
Familia de chiriasi locuieste intr-un imobil inchiriat de la stat din aprox anii 60.
pana in 2014 a existat un contract continuu de inchiriere,
proprietarul a obtinut titlul de proprietate al imobilului insa pe cai neortodoxe ca sa zic asa.au plimbat titlurile de proprietate de la un om la altu.
statul nu s-a mai ocupat de obligatiile contractului inca din ani 90
chiria fiind partial platita.acest lucru poate dovedi neprecaritatea proprietarului
in cazul unei intentii de a uzucapa imobilul(uzucapiunea lunga durata) prin jonctiunea posesiei?
Uzucapiunea este unul din efectele posesiei prin care posesorul poate deveni proprietar.Dar,conform art .918(1)NCC "Nu constituie posesie stapanirea unui bun de catre un detentor precar,precum:
a) locatorul,comodatarul,depozitarul,creditorul gajist;" Ca atare, raspunsul la intrebarea dvs. este NU.
Ce fel de titlu a obtinuit si pe ce cai neortodoxe?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasii - au dreptul de a pretinde parte din apartament daca platesc chirie de 8 ani? mayte_22 mayte_22 Buna ziua, Am o situatie concreta cu care multi dintre dvs cred ca s-au confruntat deja, dintre proprietarii care au apartamente inchiriate: Detin un ... (vezi toată discuția)
Posesorul law_and_order law_and_order salut, eu sunt noua aici deci daca nu am pus intrebarea unde trebuia va rog sa ma scuzati. In momentul de fata invat pentru o restanta la civil - drepturile ... (vezi toată discuția)
Obtinerea actului de proprietate beneficiind de uzucapiune andrei calud andrei calud Buna ziua! In anul 1990 am cumparat o casa si un teren vis-a-vis de casa, cu chitanta de mana. In anul 2001 primaria a incadastrat terenul respectiv ... (vezi toată discuția)