avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... In cat timp se prescrie o amenda contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

In cat timp se prescrie o amenda contraventionala

Buna seara, am si eu o nelamurire, si anume in ce perioada de timp se prescrie o amenda contraventionala pentru tulburarea linistii publice?
Daca ai primit o amenda contraventionala si nu o platesti de bunavoie, statul are dreptul de a cere executarea silita pentru recuperarea acestei creante in termen de cinci ani calculati de la data de 01 ianuarie a anului următor in care a luat nastere acest drept.
ATENTIE! Exista posibilitatea inlocuirii amenzii cu munca in folosul comunitatii conform art. 39 ind. 1 din OG 2/2001.
Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2015
Olimpiu DRUȚĂ - Cabinet de Avocat, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere amenda oprishor oprishor Am primit o amenda de la ONJN dupa cum bine stiti cazul Momentan sunt in judecata cu dansi si am vazut o declaratie a \"sefului\" ONJN in care spune \" sa nu ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala AndreiM. AndreiM. Bună ziua ! In 2017 am luat o amendă, de care nu am stiut, pentru depășirea vitezei legale. Am aflat despre ea după primirea unei înștiințări la ... (vezi toată discuția)
Amenda garda financiara ContSters126873 ContSters126873 buna dimi la cat timp se prescrie o amenda de la garda financiara??(si nu numai dsp,dsv ,finante etc) (vezi toată discuția)