Buna ziua,
Va rog daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns la urmatoarea situatie.
Lucrez in cadrulunei companii ca director de vanzari, unde am echipamente pe gestiune.
O parte din echipamente le-am predat pe baza de proces verbal catre agenti, care imi sunt in subordine.
La plecarea agentilor din firma acestia nu mi-au predat cateva echipamente.
La acea vreme eu am anuntat gestionarul pt a-mi comunica care este procedura pt ca acestia sa poata achita echipamentele.
Eu nu am primit nici un raspuns la acesata solicitare.
Acum ca urmeaza sa plec eu din firma acele echipamente mi-au fost facturate mine. Mentionez ca am refuzat sa semnez factura. Mi s-a spus ca voi fi data in judecata.
Atata timp cat eu am respectat procedurile care mi s-au transmis, consider ca mi se face o nedreptate prin facturarea echipamentelor.
As vrea sa stiu ce pot eu face in acest sens si daca exista vre-o autoritate gen ITM, la care sa ma adresez pt a ma ajuta in aceasta privinta.
Am procese verbale de predare - primire catre agenti.
Copii ale acestora le-am dat atat gestionarului, contabilei si juristului firmei.
Juristul imi spune ca ca eu trebuie sa platesc echipamentele si apoi sa recuperez banii dela agenti.
Eu am discutat cu agentii, iar acestia vor factura si chitanta pe numele lor, pt a evita ca in viitor sa le mai ceara cineva bani pe echipamente.
Eu nu am cum sa le dau facuri si chitamte deoarece nu sunt frima revanzaroere a echipamentlor, sunt doar angajat.
Juristul va duce in eroare, nu dvs trebuie sa recuperati , ci angajatorul - societatea.
Prin urmare, nu semnati nicio factura pe numele dvs si nici alt document. In situatia in care va ameninta ca va da in judecata, atunci explicati-le ca si amenintarea este o fapta care poate sa atraga raspunderea penala a celui care o savarseste.