avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contracte individuale. restante catre CET.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contracte individuale. restante catre CET.

1. Sunt presedinte al unei Asociatii de Proprietari, cu 140 de membri, din Iasi. Cum poate Asociatia sa determine CET-ul Centrala de Energie Termica) sa incheie contracte individuale cu proprietarii, reprezentatii acestei institutii sustinad ca trebuie sa existe acordul tuturor locatarilor mentionez ca in bloc exista un apartament cu contract individual. Ce cadru legal exista pentru incheierea acestor contracte?

2. Din moment ce in art.28 alin2) din L230/2007 se precizeaza ca: "Pentru recuperarea debitelor cu privire la serviciile publice de utilităţi, furnizorul serviciului va acţiona īmpotriva proprietarilor restanţieri", care este procedura legala de instiintarea a furnizorilor de utilitati in special CET-ul) despre proprietarii rau-platnici? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 07:59, 26 Iunie 2009
referitor la punctul 2 ...
nu este problema CET-ului situatia rauplatnicilor din asociatia pe care o conduceti. problema lor este sa-si recupereze banii de la asociatie, cu aceasta avind contract de furnizare, nu cu proprietarii din interiorul acesteia.
luati o decizie in CE sau in AG extraordinara cu privire la aceasta problema pt somarea datornicilor, penalizarea acestora si ulterior actionarea lor in justitie pentru recuperarea datoriilor de la ei.
aveti insa grija sa actionati pas cu pas cum prevede legea, ca sa nu aibe sorti de izbinda in justitie
Pentru lamuriri citez integral articolul respectiv:
Art. 28. -
(1) Asociaţia de proprietari poate intermedia servicii între furnizori şi proprietarii consumatori, în special cu privire la serviciile publice de utilităţi, pe baza unor contracte de prestări de servicii sau de furnizare cu caracter individual. Pentru contractele de furnizare cu caracter individual, drepturile şi obligaţiile cu privire la serviciul furnizat aparţin, pe de o parte, furnizorului şi de cealaltă parte, proprietarului.
(2) Pentru recuperarea debitelor cu privire la serviciile publice de utilităţi, furnizorul serviciului va acţiona împotriva proprietarilor restanţieri.
(3) Serviciul de intermediere din partea asociaţiei de proprietari constă în: repartizarea facturilor către proprietari prin lista de plată lunară, încasarea şi plata sumelor reprezentând contravaloarea consumului facturat, înştiinţarea furnizorului cu privire la debitori.


Este destul de incurcat si interpretabil. Am incercat si noi cu cei de la APAVITAL sa-i determinam sa faca acele contracte individuale , cu fiecare proporietar (conf punctului 1 ) , iar asociatia sa intermedieze (conf punctului 3 ). Dar nu au fost deacord si-am continuat colaborarea cu acel contract facut intre ei si asociatie. Avem si noi cativa restantieri, cateva procese.
Acum 2 ani cei de la CET , avand in vedere prevederile de la art. 28 (2), ne-au trimis o adresa prin care ne solicitau situatia restantierilor . Solicitau multe date , cate un mic dosarel pentru fiecare restantier pentru a face actiuni in instanta cu juristii dumnealor , avand in vedere ca asociatiile de proprietari nu au juristi angajati. Se ofereau sa faca demersurile in instanta fara ca asociatia sa cheltuiasca pentru aceasta. Noi tocmai ne propusesem sa renuntam la serviciile CET-ului ( am si facut-o dupa cateva luni ) si nu am dat curs invitatiei lor.
Pentru incheierea conventiilor individuale de facturare si incasare a energiei termice livrate de S.C. "CET IASI" S.A. consumatorilor casnici racordati la sistemul centralizat de alimentare cu energie termica din municipiul Iasi, asociatia de proprietari din care faceti parte, trebuie sa completeze, conform Ordinului ANRSC nr. 233 / 2004, setul de anexe dintre care cea mai importanta este anexa D care cuprinde datoriile consumatorilor care vor fi preluati in facturare individuala. Anexele se intocmesc de catre asociatia de proprietari dar trebuie insusite de catre consumatori.

Setul de anexe a fost inaintat catre toate asociatiile de proprietari. In cazul in care asociatia dvs. de proprietari sustine ca nu a intrat in posesia anexelor, un delegat al asociatiei se poate prezenta la sediul S.C. "CET IASI" S.A. unde i se va pune la dispozitie un alt set de anexe.

Pentru orice alte informatii si lamuriri referitoare la incheierea conventiilor individuale de facturare si incasare a energiei termice, va asteptam la sediul S.C. "CET IASI" S.A. din Calea Chisinaului nr. 25, de luni pana vineri intre orele 7 - 15, la Serviciul de Contractare si Furnizare a Energiei Termica si Relatii cu Clientii - Biroul Conventii Individuale.

Cu stima,
ing. Geta Iacob

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte individuale cet ContSters43672 ContSters43672 Pentru incheierea conventiilor individuale de facturare si incasare a energiei termice livrate de S.C. "CET IASI" S.A. consumatorilor casnici racordati la ... (vezi toată discuția)
Incheierea contractului de prestari servicii cu proprietarii sau cu asociatia de proprietari bcfbmv bcfbmv Buna Ziua, Spuneti-mi va rog, primaria si CET-ul din oras au pus afise la fiecare scara de bloc, cum ca daca proprietarii nu se asociaza in asociatii de ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere grigorevasile grigorevasile Poate furnizorul de energie termica sa ia masuri impotriva datornicilor la intretinere,nevand incheiat un contract individual? (vezi toată discuția)