avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata co la incetarea contractului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata co la incetarea contractului

Buna ziua!
As vrea sa ma sfatuiti in urmatoarea problema :Un angajat lucreaza la o societate din anul 2005 pana in prezent .In cursul acestor ani a vut in total un numar de 30 zile concediu odihna,numar de zile co conform contractului fiind de 24 pe an.In momentul incetarii contractului se platesc zile de concediu ramase din anul 2005 si pana in prezent?
Cel mai recent răspuns: anca55 , utilizator 13:14, 25 Iunie 2009
Doar pe ultimii trei ani, in functie de zilele de concediu neefectuate in fiecare an.
pe ultimii trei ani,sau pe ultimul an? ce lege specifica aceste termene?
Efectuarea CO este dreptul fiecarui angajat si obligatia acestuia de a-l efectua in cursul anului respectiv. Daca angajatul are dovada neefectuarii (chemare din concediu in interes de serviciu, cereri CO neaprobate) atunci zilele CO neefectuate vor fi platite in momentul incetarii contractului de munca.
De asemenea, trebuie vazut ce prevederi/politici sunt in contractul colectiv de munca aplicabil cu privire la concediul neefectuat in anul anterior. Unele firme platesc, altele prelungesc perioada efectuarii concediului din anul anterior.
Dar sa platesc concediul unui angajat ca nu a vrut el sa isi ia in anul respectiv mi se pare anormal? Ca sa nu mai zic de starea fizica si psihica a lui, nu poti muncii continuu tot anul, mai trebuie sa iei o pauza din cand in cand.
Inspectorii cand fac control la o firma urmaresc si acest lucru, daca se acorda concediul de odihna angajatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihnã neefectuat MonicaC MonicaC Art. 141. [efectuarea şi compensarea concediului de odihnă] (1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an. (2) Prin excepţie de la prevederile ... (vezi toată discuția)
Efectuare zile concediu Roger25 Roger25 Buna seara, Din codul muncii: [quot]Art. 146. [efectuarea şi compensarea concediului de odihnă] (1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare ... (vezi toată discuția)
Compensare concediu odihna in bani cristina29 cristina29 Buna ziua! Conform Codului Muncii, concediul de odihna neefectuat se compenseaza in bani doar la incetarea contractului de munca. Dar daca acest CO nu s-a ... (vezi toată discuția)