Art. 141. [efectuarea şi compensarea concediului de odihnă]
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
Conform Art. sunt obligata sa platesc concediul neefectuat în cazul încetării contractului individual de muncă. Intrebarea mea e daca sunt obligata sa platesc concediu neefectuat aferent anului anterior sau doar concediu neeefecutat aferent anunul in curs.
Dar daca salariatul putea sa efectueze concediul in anul respectiv dar salariatul nu a facut-o, angajatorul este obligat sa-i permita efectuarea lui in anul urmator?
Cred ca daca salariatul are cererile de concediu neaprobate atunci sa i se permita efectuarea acestuia in anul urmator, daca nu, plata acestuia.
eu am alta problema
sunt functionar public, nu am efectuat tot concediu de odihna si am intrat in concediu pentru sarcina si lahuzie.In acest caz cum se procedeaza pentru ca la anul si peste 2 ani voi fi in concediul de cresterea copilului.
Nu am efectuat concediu de odihna pentru ca seful mi-a facut rechemare.
Cum se procedeaza in acest caz?
Pentru Tarra
Potrivit art. 95 alin. (1) din Legea nr. 188/1999, actualizata, “raportul de serviciu se suspenda la initiativa functionarului public in urmatoarele situatii:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani, in conditiile legii;”
La reintoarcerea din concediul pentru cresterea copilului puteti cere angajatorului aprobarea efectuarii restului de concediu de odihna la care aveati dreptul anterior suspendarii raportului de serviciu.
Pentru anca55:
Angajatorul avea obligatia sa respecte planificarile salariatilor in concediu de odihna. Acum trebuie sa respectati art. 141 alin.3 respectiv sa-i acordati concediul de odihna pe anul trecut si pe anul in curs. Angajatul nu putea efectua concediul de odihna "de capul lui".
Concediu 2008
i0n
va salut,
lucrez la o societate tip SRL cu contract individual de munca pe durata nedeterminata
24 de zile de concediu pe an
din zilele aferente anului ... (vezi toată discuția)