avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihnã neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihnã neefectuat

Art. 141. [efectuarea şi compensarea concediului de odihnă]
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

Conform Art. sunt obligata sa platesc concediul neefectuat în cazul încetării contractului individual de muncă. Intrebarea mea e daca sunt obligata sa platesc concediu neefectuat aferent anului anterior sau doar concediu neeefecutat aferent anunul in curs.
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 09:15, 10 Noiembrie 2009
Ok, multumesc mult. De aici se vede si rolul planificarii concediului de odihna.
referitor la art.141(3) , in firma unde lucrez mi s-a spus ca trebuie sa ne efecuam concediu de odihna aferent anului 2009 pana la sfarsitul anului 2009 , eu am inteles din art.141 ca avem voie de ne efectuam concediul aferent anului 2009 pana la sfarsitul anului urmator, repectiv 2010 , gresesc cumva? Multumesc pt raspuns
La inceputul anului se fac programarile de concediu astfel incat toti angajatii sa beneficieze de acesta in cursul anului respectiv.
Deci regula este ca in fiecare an sa se efectueze concediul de odihna
Exceptia este - ca daca concediul nu a putut fi efectuat, din anumite motive, pana la sfarsitul anului acesta se va efectua pana la sfarsitul anului urmator.
Deci nu puteti / aveti voie sa efectuati concediul pana la sfarsitul anului urmator decat daca nu ati putut sa-l efectuati anul acesta.
titiana a scris:

La inceputul anului se fac programarile de concediu astfel incat toti angajatii sa beneficieze de acesta in cursul anului respectiv.
Deci regula este ca in fiecare an sa se efectueze concediul de odihna
Exceptia este - ca daca concediul nu a putut fi efectuat, din anumite motive, pana la sfarsitul anului acesta se va efectua pana la sfarsitul anului urmator.
Deci nu puteti / aveti voie sa efectuati concediul pana la sfarsitul anului urmator decat daca nu ati putut sa-l efectuati anul acesta.

As adauga ca se efectueaza anul urmator daca nu ati putut sa-l efectuati pentru ca nu v-a aprobat angajatorul cererea, nu pentru ca nu v-ati cerut concediul. Daca aveti cereri de concediu neaprobate, atunci se pot efectua anul urmator si, respectiv platii la plecarea din societate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

plata concediului de odihna neefectuat pe ani anteriori carmena_iasi carmena_iasi Buna ziua, deranjez cu o intrebare: In cazul in care contractul meu de munca a inceput in 01.02.2007 si se incheie la data de 01.nov.2009 prin art.65 ... (vezi toată discuția)
Nu stiu cum e cu concediul... cyty cyty Sunt medic scolar si mai am 21 de zile lucratoare de efectuat din concediul pe anul acesta.Este pandemie de gripa si sigur nu mi se aproba concediu.Ba chiar ... (vezi toată discuția)
Concediu 2008 i0n i0n va salut, lucrez la o societate tip SRL cu contract individual de munca pe durata nedeterminata 24 de zile de concediu pe an din zilele aferente anului ... (vezi toată discuția)