avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Marturie in fata judecatorului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Marturie in fata judecatorului

Daca aduc ca martor un cetatean american care a dorit sa inchirieze o portiune dintr-un imobil in care eu sunt proprietara cu 1/3 si dovedesc cu acesta ca am fost impiedicata de catre piriti sa-i inchiriez cota mea de casa , pot obtine banii pe care i-am pierdut . Acesta va afirma in facat instantei ca a vrut sa inchirieze cu o suma dat nu a putut deoarece piritii nu mi-au dat voie . Se poate ?
Cel mai recent răspuns: ContSters355039 , utilizator 01:30, 20 Aprilie 2015
Nu stiu care este obiectul procesului dvs. dar, "sa inchiriezi 1/3 " din imobil este imposibil atat timp cat nu s-a facut iesirea din indiviziune.

Iar, un contract de inchiriere avand ca obiect inchirierea cotei de 1/3 dintr-un imobil, care se afla in indiviziune, nu poate fi incheiat decat daca exista acordul expres si a celorlalti coindivizari.
pai aici este "buba" ........nu am fost lasata sa folosesc cota mea . cota ar fi trebuit folosita cum cred de cuviinta fiind proprietar CUMPARATOR nu MOSTENITOR . ce parere aveti ?
trebuia mai intai delimitata cota dvs. ... adica o actiune de iesire din indiviziune.... in caz contrar, nu puteti sustine ca "nu am fost lasata sa-mi folosesc cota mea" .

Cota de proprietate este un drept abstract, nu este ceva concret.
ok

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare rddox rddox Exista un text de lege care interzice vanzarea unei cote parte dintr-un imobil aflat in proprietatea a 3 persoane ( frati) , inainte de a initia un proces de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru lipsa de folosinta kukuk kukuk Detin cota de 1/3 dintr-un imobil [act de proprietate intabulat in c.f.].Ce sanse ar fi sa obtin in instanta o chirie lunara de la cei care locuiesc in imobil? ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan fara iesire din indiviziune cyan cyan Situatia se prezinta astfel, un teren de 6 ha extravilan cu cadastru, arendasul a cumparat 3 ha de la mostenitorii unui proprietar iar mostenitorii celuilalt ... (vezi toată discuția)