Am mi multe nedumeriri privind administrarea probelor într-un proces civil:
1. Reclamantul face o cerere în instanţă, prin care îşi motivează cererea prin nişte acuzaţii. Aceste acuzaţii le motivează cu nişte reclamaţii olografe depuse cândva la autorităţi, reclamaţii care au fost judecate în alte multe procese, cu 2-3 ani în urmă. Deci NU cu răspunsul instituţiilor autorizate, ci cu reclamaţia lui. Sunt admisibile ca probe aceste înscrisuri?
2.Reclamantul înregistrează cererea, de exemplu, în 1 februarie 2015, iar ca probe noi, depune la următorul termen alte reclamaţii către autorităţi, depuse succesiv în cursul lunii februarie şi martie 2015, tot fără răspuns din partea instituţiilor vizate. Sunt admisibile aşa numitele probe produse după înregistrarea chemării în judecată?
Mulţumesc.
1. El poate sa depuna ce vrea. In principiu, instanta cand incuviinteaza proba cu inscrisuri se refera la inscrisuri in integralitatea lor, insa aprecierea probelor se va face in concret. Instanta va analiza daca sunt utile, concludente si pertinente.
2. Daca sunt inscrisuri noi si nu amana judecata, poate sa le depuna si dupa primul termen.
Mulţumesc de răspuns.
1.Ştiu că reclamantul poate depune ca probă tot ce vrea, dar faptul că depune reclamaţii scrise de el, la care le dă număr de înregistrare, poate dovedi adevărul acuzaţiilor sale?
Oricine poate depune reclamaţii, dovada nu trebuie să fie răspunsul la acele reclamaţii?
2.Mă refeream la înscrisuri produse după data depunerii chemării în judecată. Dacă omul cere ceva, poate dovedi cu înscrisuri produse după data începerii judecăţii?
Conform art.260(1) NCPC administrarea probelor se va face in ordinea stabilita de instanta.Probele vor fi administrate inainte de inceperea dezbaterilor asupra fondului,daca,legea nu prevede altfel.