avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nerespectarea procedurii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nerespectarea procedurii

În ultimul proces avut, judecătoarea nu a respectat, după părerea mea, mai multe puncte din CPC:
1.Am primit comunicarea chemării în judeată în 15 ianuarie, primul termen fixat a fost 29 ianuarie
2.Dovezile depuse de reclamant au fost fabricate după data depunerii chemării în judecată şi pe parcursul judecăţii
3.În cursul procesului, a suplimentat cu un eveniment din 2012, toate declaraţiile martorilor lui au fost legate de acel eveniment, care a mai fost invocat în alte 4-5 procese anterioare
4.Martorii chemaţi de el au fost reprezentanţii autorităţilor funcţionari publici, care au lucrat la soluţionarea plângerilor sale şi care s-au exprimat, la timpul lor, prin acte oficiale
5.Cu doi dintre aceştia am avut controverse, adică pe poliţist l-am reclamat la superiorii lui, iar pe executor l-am reclamat şi la Camera executorilor, şi am făcut şi contestaţie la executare, fiindcă nu a respectat procedurile de executare silită.
6. În afara declaraţiilor martorilor, alte dovezi depuse de el au fost reclamaţiile pe care le-a depus de-a lungul anilor, nu şi constatările autorităţilor
7.Judecătoarea a lăsat pe avocata reclamantului să jignească pârâta, să o declare criminală că a ameninţat copilul cu pedeapsa dacă vorbeşte cu tata, am dovedit cu martori contrariul
etc.

Pot invoca toate aceste aspecte în apel? Pe baza cărui articol? Mulţumesc
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2015
Martonze, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 18:49, 19 Octombrie 2015
Bună ziua, revin cu aceeaşi întrebare:
1.În apel pot critica aspectele mai sus arătate, ţinând cont că, dacă se elimină reclamaţiile şi plângerile produse ca dovadă după iniţierea procesului, se elimină declaraţiile martorilor funcţionarilor publici, implicit a celor pe care i-am reclamat la timpul lor, cererea de chemare în judecată rămâne fără nici o probă? Se pot elimina ? Reclamantul nu are obligaţia să-şi justifice, la data depunerii cererii, dovezile pe care se bazează?
2.Problema supusă judecătii, autoritatea părintească, a fost tranşată după Noul cod civil.
După 6 luni, o cerere de schimbare a acesteia a fost respinsă, cerere bazată pe invocarea unei executări silite program vizită minor, aspect care este menţionat în motivare.
In 5 procese, s-au dat hotărâri având în vedere aceeaşi executare silită.
În actualul proces, cererea de schimbare a avut la bază tot acea executare silită, iar martorii lui au fost interogaţi numai desprea acel eveniment, despre atitudinea mamei în acel moment, tot evenimentul durând cca 1,5 ore.
Puteti critica aceste aspecte in apel dar ele vor fi inlaturate doar daca nu au legatura cu cauza, daca au fost obtinute in mod fraudulos, martorii au fost condamnati pt marturie mincinoasa etc.

Nu este obligatoriu ca reclamantul sa aiba in posesie toate actele pe care isi bazeaza cererea inca de la depunerea actiunii.
Mulţumesc pentru răspuns.
Totuşi mai sunt în ceaţă.Deci eu sunt chemată în judecată.
În timpul procesului, reclamantul produce probe, care constau în reclamaţii. Reclamaţiile sunt luate ca dovezi pentru interesul părintelui pentru copil.
Reclamaţiile nu se confirmă, totuşi, au făcut impresie artistică. şi iarăşi, subliniez, nu existau la data depunerii cererii.
De acum înainte, dacă scrie prin fax în fiecare zi câte o reclamaţie, ba că nu i-am răspuns la telefon, ba că nu l-am informat ce a mâncat copilul, toate având legătură cu cauza-copilul- sunt tot mai vinovată?
1. în ce măsură, funcţionarii publici care au soluţionat nişte plângeri şi s-au exprimat oficial pot fi chemaţi ca martori, citaţi fiind la instituţiile mamă, dar ca persoane private?
Evident, martorii nu au avut condamnări, sunt funcţionari publici.
De ex. psihologul de caz a fost interogat şi învârtit şi sucit până a povestit toate lucrurile confidenţiale pe care le-am discutat la consilieri.Pe uşa serviciului respectiv de la DGASPC, scrie ."Se asigură confidenţialitatea".
Să-l fac plângere penală pentru divulgarea secretelor profesionale sau neglijenţă? Omul a răspuns unor întrebări ale judecătorului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excepţia autorităţii lucrului judecat Martonze Martonze Un complet de judecată emite sentinţa în care atribuie autoritatea părintească unică . Peste 1 an, alt complet respinge cererea de modificarea a ... (vezi toată discuția)
Clasare plângere penală Martonze Martonze Am făcut o plângere penală împotriva unei judecătoare, pentru neglijenţă în serviciu şi fals intelectual, fiindcă a încălcat cel puţin 7 ... (vezi toată discuția)
Buna seara ,daca la judecata de fond a unei contestatii la executare ... petre_marian petre_marian Buna seara ,Daca la judecata de fond a unei contestatii la executare in calitate de parat am castigat la toate capetele de cerere la apelul declarat de ... (vezi toată discuția)