avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Administrare probe
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Administrare probe

Am mi multe nedumeriri privind administrarea probelor într-un proces civil:
1. Reclamantul face o cerere în instanţă, prin care îşi motivează cererea prin nişte acuzaţii. Aceste acuzaţii le motivează cu nişte reclamaţii olografe depuse cândva la autorităţi, reclamaţii care au fost judecate în alte multe procese, cu 2-3 ani în urmă. Deci NU cu răspunsul instituţiilor autorizate, ci cu reclamaţia lui. Sunt admisibile ca probe aceste înscrisuri?
2.Reclamantul înregistrează cererea, de exemplu, în 1 februarie 2015, iar ca probe noi, depune la următorul termen alte reclamaţii către autorităţi, depuse succesiv în cursul lunii februarie şi martie 2015, tot fără răspuns din partea instituţiilor vizate.
Sunt admisibile aşa numitele probe produse după înregistrarea chemării în judecată?
Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:16, 21 Aprilie 2015
Am priceput când se pot depune probele.
Întrebarea mea este:
-Probele fabricate după iniţierea procesului, adică data depunerii cererii de chemare în judecată, în timpul cercetării probelor, audierii martorilor, etc. sunt admisibile sau nu?

Caz concret:
-Reclamantul acuză nerespectarea programului de vizită, dar nu anexează nici o probă în cererea de chemare în judecată. Începe să depună reclamaţii la autorităţi, îşi aduce martor că mama nu a pregătit emoţional copilul pentru a pleca cu el, face plângere penală, etc. toate după depunerea cererii. Nici o autoritate nu a răspuns la reclamaţiile depuse, dar acele reclamaţii sunt depuse ca dovezi în instanţă, atenţie! pentru o cerere depusă anterior.

Art.194 CPC civilâ prevede că la depunerea cererii de chemare în judecată, reclamantul trebuie să depună înscrisurile pentru dovedirea cererii sale.
Dacă procesul ţine 2 ani, el poate fabrica probe în continuare?
La depunerea actiunii se ataseaza inscrisurile de care reclamantul intelege sa se foloseasca in dovedirea pretentiilor sale. Ca ele sunt adecvate sau nu acestui scop va aprecia instanta si le veti combate dvs ca parata.

Daca sitiatia de fapt s ementine si se doreste probarea acesteia, se pot depune memorii/adrese si ulterior depunerii cererii.

Numai ca - asa cum ati remarcat si dvs - nu ne ajuta in solutionarea cazului memoriile ci raspunsul autoritatilor la ele.
Atât reclamațiile cât și răspunsurile date acestora de către autorități nu constituie ACTE JURIDICE (acte autentice) sau acte administrative dar starea de fapt arătată de respectivul trebuie infirmată de către d-voastră, cu proba contrarie.
Este greu de spus daca un inscris este proba, fara a vedea in concret despre ce este vorba.Conform art.264 NCPC, judecatorul va examina probele administrate in vederea stabilirii existentei faptelor pentru a caror dovedire probele au fost incuviintate,apreciind in mod liber,potrivit convingerii sale,in afara de cazul cand legea stabileste puterea lor doveditoare.Ca atare, este dificil de stabilit intr-o discutie pe forum daca actele respective sunt probe si care este forta lor probanta.
Eu zic că şi pe forum se poate concluziona dacă o reclamaţie depusă la o autoritate reprezintă probă sau nu.
Nimeni nu poate opri depunerea de reclamaţii , petiţii, etc. către instituţii, mai ales că, dacă reclamaţia nu se confirmă, petentul nu suferă nici o consecinţă.
Ca atare, în problemele cu minorii, a devenit sport naţional depunerea de reclamaţii la DGASPC pentru obstrucţionarea relaţiei cu copilul de către părintele rezident, pentru reauavoinţă a mamei privind pregătirea emoţională a copilului în vederea plecării cu tata pentru mai multe zile, pentr a reclama mama alienatoare.
Aceste reclamaţii se depun , de obicei, în preajma termenelor de judecată şi sunt depuse ca dovezi în instanţă, în favoarea reclamantului.
Ori, acele reclamaţii nu pot fi verificate de instanţă,: nu există aparat de măsură pentru reavoinţă şi nu este definită noţiunea de "obstrucţionare". Bunăoară, obstrucţionare este considerată, în cazul ultimei reclamaţii împotriva mea că nu am fost acasă în data XX şi ziua următoare, când reclamantul a sunat la telefon. Sau, când copilul îmbrăcat, echipat, a refuzat să plece cu tata, după ce acesta a lipsit 6 luni, a vrut să meargă şi mama, dar tata a refuzat - este evident că mama nu a pregătit emoţional copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea procedurii Martonze Martonze În ultimul proces avut, judecătoarea nu a respectat, după părerea mea, mai multe puncte din CPC: 1.Am primit comunicarea chemării în judeată în 15 ... (vezi toată discuția)
Invocarea tardivitatii Filimon Aurel Filimon Aurel Buna ziua Am invocat , la termenul trecut, tardivitatea depunerii intampinarii intrucat nu a fost depusa cu 5 zile inaintea termenului de judecata. Instanta ... (vezi toată discuția)
Cerere chemare la interogatoriu cristina_mihaela cristina_mihaela Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere chemare la interogatoriu. Va multumesc.:D (vezi toată discuția)