avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrare in posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrare in posesie

Platesc impozitul pe un teren de 17 ani, il utilizez fara probleme. Acest teren a fost cumparat de tatal meu, dar acum nu gasesc nici un act pe el. Cum pot intra legal in posesia lui. Vanzatorul a murit si nu are mostenitori.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 18:24, 20 Aprilie 2015
Tatal dvs nu a intabuiat respectivul teren ?
Oficiul national de cadastru si intabulare imobiliara -daca a fost intabulat bunul ,detine intreg dosarul care atesta dreptul de proprietate al tatalui dvs aupra terenului
inclusiv autoritatea fiscala unde achitati obligatiile fiscale ,detine copie dupa documentul care atesta calitatea de proprietar asupra terenului
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
ynocentta, utilizator
Puteti dobandi proprietatea pe calea uzucapiunii imobiliare conform art.930-934 Noul Cod Civil si art.1049-1052 Noul Cod Proc.Civila.
În arhiva primăriei, solicitați de la registru agricol , documente care au stat la baza impozitării d-voastră. Tot la primărie există evidența parcelelor și a titularilor , proprietarilor de teren. Deoarece posesia a început înainte de intrarea în vigoare a NCC, nu se aplică disp. art. 930-934NCC ci rămân aplicabile dispozițiile în materie ale vechiului cod
Parerea mea este sa mergeti la cartea funciara si sa solicitati un extras cf. Daca nu aveti un extras mai vechi atunci mergeti la Primarie si solicitati din arhivele lor sa va dea un numar de extras cf din actele depuse pentru inregistrarea terenului in vederea impozitarii. ;)
Este îmtabulat terenul , d-l arătând doar că lucrează pământul. Extras de CF se dă arătând nr. cadastral și nu numele persoanei. Intabularea se face după imobil -acesta fiind identificat cu nr. cadastral și nu după proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune bvlucretiu bvlucretiu Bună! Folosesc(familia mea) un teren (ca teren agricol) de imediat după revoluție, teren care a aparținut unui frate de a lui străbunicul care nu a avut ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate badoiadrian badoiadrian undeva in secolul trecut (aprox. 1970) bunicul meu a primit un loc de casa de la unchiul sau(decedat in prezent)..cam prin 1973 bunicul si bunica au inceput ... (vezi toată discuția)