avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la somaj

Angajatorul nu ne-a platit salariile aferente lunilor aprilie si mai plus tichetele luni mai suntem in greva spontana din data de 12/06/2009 am fost sfatuite de catre autoritati (prefectura ,sindicat si ITM) ca avem dreptul la somaj .Putem intra in somaj fara acordul angajatorului ? in somaj se intra cu contractul individual de munca incheiat . In acest caz are dreptul sa imi inchida contractul de munca prefectura? ITM?Sindicatul?Cine imi inchide contractul de munca?Cumva am fost mintite pe fata de persoanele autorizate sa ne consilieze?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 14:35, 25 Iunie 2009
hmm....:">
pai ce sa le spuneti in afara de promisiuni...

discuatti cu managerul firmei, nu poate lasa numai pe capul dvs o astfel de sarcina ingrata...B-)

Normal ca oamenii presteaza munca pentru a primi un salariu, restul depinde de un bun management in perioada de criza si de cunoasterea naturii uname.
Si nu in ultimul rand de cunaosterea legislatiei B-)

daca veniti cu propuneri dvoastra concrete de a rezolva situatia va putem spune parerea in functie de ce propuneti si poate veti evalua mai corect riscurile in fiecare caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea colectiva morenamaria morenamaria firma la care lucrez doreste sa isi restranga activitatea din constructii prin incetarea CIM a 11 pers. si nu doresc sa ia in calcul varianta somajului ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj-firma in insolvente mezgageza mezgageza firma la care sunt angajat din 2013 nu a platit absolut nimic dupa mine....de 5 luni nu mai lucrez la firma respectiva dar inca sunt angajatul lor..firma a ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? allecs allecs am lucrat ca agent de paza si ordine la o firma de paza SC.Rotw Guard Security SA de la data de 18 august 2008 cu contract individual de munca pe perioade ... (vezi toată discuția)