avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fond Funciar: concesionarul terenului are calitate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fond Funciar: concesionarul terenului are calitate procesuala?

Speta e destul de simpla ....... fostul proprietar solicita retrocedarea terenului pe vechiul amplasament . Terenul este domeniu public al statului in proprietatea ADS si concesionat unei Statiuni de Cercetare Dezvoltare Pomicola (SCDP). Intrebarea este : In cadrul procesului in fata instantei de judecata acesta din urma SCDP are calitate procesuala?
Astept opiniile dvs pentru a le putea dezbate .
Cel mai recent răspuns: Mihai Tomescu , Avocat 18:40, 29 Iunie 2009
Nu văd de ce ar fi obligatorie chemarea concesionarului în proces. Chiar drept real fiind, dreptul de concesiune încetează prin ieşirea bunului din patrimoniul concedentului, acest drept neputînd purta asupra bunurilor proprietate privată a particularilor. Prin urmare, care ar fi motivul pentru care concesionarul să fie chemat în proces si nu calitatea procesuală pasivă a acestuia.

Sigur, e o părere.
Bun deci este clar Si u.b.i.k.si themis impartasesc parerea mea. Concesionarul nu are calitate procesuala pasiva. Intr-adevar ar fi putut fi chemat si acesta in proces pentru opozabilitate insa s-ar putea ridica exceptia lipsei capacitatii procesuale pasive si uite asa intram intr-un cerc vicios care s-ar datora calitatii slabe a legislatiei romanesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa calitatii procesuale pasive ContSters116348 ContSters116348 buna ,se poate pune in discutie lipsa cal.proc.pasive a paratei una din cele 3 fiice a mamei defuncte ,tatal traieste intrun proces de incalcare a dreptului de ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare sarm07opr sarm07opr In anul 2010 am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pentru o suprafata mica de teren in calitate de promitent vanzator.. Terenul se afla in ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi ai asupra unui teren obtinut in urma unui contract de concesiune pe care ai un imobil proprietatea ta? Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Am cumparat un imobil aflat pe domeniul privat al Primariei.Apoi,am concesionat terenul de sub imobil si teren pentru curte ,printr-un contract de concesiune ... (vezi toată discuția)