Speta e destul de simpla ....... fostul proprietar solicita retrocedarea terenului pe vechiul amplasament . Terenul este domeniu public al statului in proprietatea ADS si concesionat unei Statiuni de Cercetare Dezvoltare Pomicola (SCDP). Intrebarea este : In cadrul procesului in fata instantei de judecata acesta din urma SCDP are calitate procesuala?
Astept opiniile dvs pentru a le putea dezbate .
Nu văd de ce ar fi obligatorie chemarea concesionarului în proces. Chiar drept real fiind, dreptul de concesiune încetează prin ieşirea bunului din patrimoniul concedentului, acest drept neputînd purta asupra bunurilor proprietate privată a particularilor. Prin urmare, care ar fi motivul pentru care concesionarul să fie chemat în proces si nu calitatea procesuală pasivă a acestuia.
Bun deci este clar Si u.b.i.k.si themis impartasesc parerea mea. Concesionarul nu are calitate procesuala pasiva. Intr-adevar ar fi putut fi chemat si acesta in proces pentru opozabilitate insa s-ar putea ridica exceptia lipsei capacitatii procesuale pasive si uite asa intram intr-un cerc vicios care s-ar datora calitatii slabe a legislatiei romanesti.