Lucrez la o firma de constructii.
La angajare m-a obligat sa completez o cerere de incetare a raporturilor de munca in alb :">, adica ne-a spus sa nu trecem data.Dar am semnat #-o.Asta poate insemna ca dupa bunul plac al patronilor ma poate da afara oricand?Sau ma pot folosi de faptul ca data care probabil va fi pusa ulterior nu este scrisa de mana mea?Se tine cont de proba grafologica in cazul in care ii voi actiona in instanta?Multumesc
si daca i se pune data doar ca nr de inregistrare din partea firmei, ce mai contestati?
Se poate solicita expertiza grafologica, dar o sa va cam coste.. binenteles ca se poat recupera aceste cjheltuieli ca si cheltuieli de judecata, in cazul in care veti castiga.
1. Chiar daca expertiza va va fi favorabila cum veti explica si demonstra ca semnatura este buna si ca ati fost fortat sa semnati o cerere de incetare a CIM, in alb?
2. In ce a constat fortarea? Recunoasteti ca ati gresit.
Nu m-au constrans fizic....insa daca nu completam acea cerere nu ma angajau.Si sincer va spun ca am nevoie sa muncesc pentru ca am un copil in intretinere.Si inca ceva...la acel moment cand am facut cererea m-am gandit ca ceva e putred si nu am semnat-o, dar un coleg care tocmai isi predase cererea dupa mine mi-a transmis ca cei de la contabilitate ma cheama sa o semnez.Eram pe schela la 20 m si am rugat un altul sa mearga sa o semneze in locul meu.Suntem peste 60 de muncitori pe santier si cei de la contabilitate nu ne cunosc pe fiecare in parte.Asa ca acel coleg mi-a facut serviciu... a mers si a semnat-o in locul meu.Colegul cu pricina a plecat la o alta firma.Deci?
Am gresit dar pot repara greseala?
Multumesc
Cand angajatorul va proceda la desfacerea contractului de munca veti solicita sa vedeti cererea si veti spune ca nu e semnatura dvs. O poate confrunta cu cea de pe contractul de munca.