avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie in alb
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie in alb

Lucrez la o firma de constructii.
La angajare m-a obligat sa completez o cerere de incetare a raporturilor de munca in alb :">, adica ne-a spus sa nu trecem data.Dar am semnat #-o.Asta poate insemna ca dupa bunul plac al patronilor ma poate da afara oricand?Sau ma pot folosi de faptul ca data care probabil va fi pusa ulterior nu este scrisa de mana mea?Se tine cont de proba grafologica in cazul in care ii voi actiona in instanta?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 17:27, 25 Iunie 2009
In cazul in care la desfacerea contractului individual de munca angajatorul se foloseste de respectiva cerere fara a respecta cerintele impuse de lege privitor la desfacerea contractului de munca, in sensul respectarii termenelor impuse pt. luarea masurii respective, se poate actiona in instanta semnaland abuzul, apeland si la restul personalului care au semnat astfel de cereri la inceperea raporturilor de munca cu unitatea, pentru a dovedi ca cererea a fost scrisa la incheierea contractului ca o conditie la angajare.
Da.Asa voi face.Va multumesc tuturor pentru sprijin!
:offtopic:
Dragi consultanti
trebuie sa recunoasteti ca, fata de practica frecventa a demisiilor in alb, dl. Gabriel a gasit, involuntar (cred;)), cea mai buna solutie! ...pe principiul "cine face ca acel angajator, ca el sa pateasca !"

Stimate utilizator, BRAVO!
Folosirea acelei demisii de catre angajator o sa il coste foarte mult (evident, daca o va folosi)
Intre timp, daca vreti sa va pastrati locul de munca si sa nu semnati totusi o alta demisie in alb, aveti grija ca angajatorul sa nu afle ca nu dvs. ati semnat.

Recomand semnarea "demisiei in alb" de catre alta pesoana ori de cate ori acest lucru este posibil!
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2009
smeagull, utilizator
da, este o chestiune utila =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului violetaangela violetaangela poate sami desfaca contractul de munca fara lichidarea sau demisia semnata de mine (vezi toată discuția)
Decizie de desfacere a contractului individual de munca camelllya camelllya Am primit de la fostul angajator decizia de desfacere a contractului de munca care a fost depusa la ITM in luna noiembrie 2010 : \"Avand in vedere cererea ... (vezi toată discuția)
Contract de munca Catalynutzu9 Catalynutzu9 Bună ziua! Am și eu o întrebare va rog, dacă am semnat un contract de munca și m au pus sa fac și o cerere de demisie în alb semnata, ce înseamnă ... (vezi toată discuția)