avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Detinerea unei case cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Detinerea unei case cu clauza de intretinere

Buna ziua.La mine este o problema mai intortochiata,si m-as bucura daca s-ar putea sa ma lamuriti. Bunicii mei au dat casa parintilor mei,dar cu clauza de intretinere.Intre timp bunicul meu a decedat.Acum parintii mei ar vrea sa faca o hartie legala,un contract, ca dupa decesul lor(a parintilor) casa sa imi ramana mie(eu mai avand o sora)/Se poate face ceva,daca bunica mea traieste,si propriu zis,numai jumatatea bunicului meu,care o decedat este a lor.As vrea sa specific ca si bunica mea ar vrea, sa se faca acest contract sa imi ramana casa mie.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nagymihaela , utilizator 11:46, 21 Aprilie 2015
Impreuna cu uzufructuarul (bunica) parintii va pot face un contract de intretinere cu uzufruct in aceleasi conditii. Uzufructul se va stinge la decesul bunicii si al parintilor.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager elgrecos elgrecos sotia mea a cumparat casa bunicilor ei achitata de tatal acesteia cu titlu de donatie pentru sotie - nuda proprietate iar parintii uzufructul viager asupra ... (vezi toată discuția)
Contract d evanzare cumparare CiuciudauMarinela CiuciudauMarinela Buna ziua, Ma interseaza urmatorul lucru: bunicii mei le-au dat casa parintilor mei cu act de vanzare -cumparare cu clauza de uzufruct viager.Acum , parintii ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager sau intretinere RalucaDimian RalucaDimian Buna seara , As dori un sfat, va rog, in legatura cu urmatoarea problema : O cunostinta de-a mea (el nu este roman , are rezidenta permanenta aici in ... (vezi toată discuția)