avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Salariu net sau venit net?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Salariu net sau venit net?

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti diferenta dintre "salariu net si venit net"? De exemplu, in cazul unei pensii de intretinere se specifica "25% din venitul net" la ce se refera ? Cand cel care plateste pensia de intretinere are venit net X si norma de hrana Y, cum se calculeaza retinerea de 25%? Se mai poate modifica o hotarare jud care s-a solutionat pana la tribunal in care nu s-a cerut modificarea acestui cuvant? Se poate modifica termenul de "venit net" in "salariu net" si cum se procedeaza? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:57, 22 Aprilie 2015
Venitul cuprinde tot ce vi se da dvs in mana in ziua de leafa. Vi se va retine din tot.
Hotararea nu se va modifica. Ce puteti dvs face e sa cereti lamurirea dispozitivului, cerere ce se depune tot in instanta, ori sa faceti contesatatie la executare cand vi se va retine din norma.
Sansele ca in final sa nu vi se retina din norma sunt mici.. mici de tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza pensia alimentara doru 40 doru 40 Buna ziua! as vrea sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara stiu ca se retine 25% din venitul net.. de ex la mine pe fluturas la venitul net apare toata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua sunt divorțat prin acord de mediere și platesc o ... Buna ziua sunt divorțat prin acord de mediere și platesc o pensie de întreținere de 550 de lei fosta sotie dorește să ceară majorarea pensiei deoarece ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor Podaru Gabriel Podaru Gabriel Bună ziua.Există o decizie a ICCJ care stipulează ca norma de hrană nu se ia in calcul la stabilirea pensiei de întreținere.(21/2015)De asemenea conf Cod ... (vezi toată discuția)