avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

mama a decedat in noiembrie 2010,nu s a facut succesiune....daca tata in acest moment
vrea sa instraineze(vanda)casa si pamantul....poate???
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:39, 22 Aprilie 2015
Atentie! Daca nu ati acceptat expres sau tacit succesiunea dupa mama in termenul de optiune succesorala, nu mai aveti calitatea de mostenitor!!!
Pentru ca tata sa vanda un bun sau o cota dintr-un bun care a apartinut mamei defuncte, este necesar sa existe un certificat de mostenitor din care sa rezulte ca este singurul mostenitor al averii lasate de sotia sa. In caz contrar, este necesar sa introduca o actiune in instanta pentru constatarea acestui drept.
Va recomand sa consultati un avocat pentru detalierea spetei. ;)
Nu, nu poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate pe un imobil mihaela zarnescu mihaela zarnescu buna ziua, am si eu o rugaminte,am o matusa si vrea sa dea casa sa la un nepot,mentionez ca sotul este decedat de multi ani si are 2 copii,unul locuieste cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune MGabriel MGabriel Mama a decedat de curand,tata este inca in viata,mai am un frate. Exista cumva riscul ca ,in cazul in care nu se face procedura de succcesiune asupra ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la mostenire anamarian anamarian de la bunicul meu au ramas 8 copii nici ei nici copii lor na u stat in casa de 40 de ani, abia acum au facut succesiune cand a murit mama ,n au platit nimic ... (vezi toată discuția)