avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pensionar
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pensionar

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Ce se intampla in cazul unui pensionar care a primit instiintare de executare silita pentru un impozit trimestrial neplatit?e vorba de o suma de aproximativ 300 lei...daca are un depozit la banca i se poate doar bloca contul sau i se "umbla" si la bani in cont? In ambele cazuri, persoana este instiintata de banca? Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: daria2015 , utilizator 23:28, 23 Aprilie 2015
Da. executarea silita poate imbraca toate formele: poprire, executare silita imobiliara, executare silita mobiliara. Astfel, daca s-a inceput executarea silita impotriva dv., veti fi instiintat de catre executor cu privire la termenul de plata a debitului si, in caz de neconformare, daca aveti bani in banca, va fi instiintata banca, aceasta va va informa cu privire la cererea de executare silita si la faptul ca vi se vor lua din cont sumele datorate. Aveti posibilitatea de a depune la Judecatorie o contestatie la executare fie impotriva titlului executoriu, fie impotriva oricarui act de executare sau a executarii insasi, situatie in care va recomand sa apelati la un avocat. Contestatia trebuie depusa in termen. ;)
Cel mai simplu e sa vi-i ia din cont sau sa va blocheze contul.
Cred ca ati primit somatie si inca nu a inceput executarea dvs silita. E mult mai avantajos pt dvs sa platiti acum decat silit mai tarziu, asta desigur daca datorati acesti bani intr-adevar.
Va multumesc pt raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire Xm3n Xm3n Am primit somatie de plata pt o suma,cu inceput de executare silita mobiliara,imobiliara si poprire,in care sint anuntat ca implica si organele de politie.pe ... (vezi toată discuția)
Virarea intregului salariu de catre banca pentru o poprire anaf NicoletaLG NicoletaLG Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce se poate face daca pentru o poprire de la anaf, banca unde este incasat salariul a virat intreaga suma si nu o treime ... (vezi toată discuția)
Incepere executare silita nairam63 nairam63 Un girant poate fi executat silit fara a i se aduce la cunostinta inceperea procedurii de execuatre silita? Daca la dosar sunt instiintari catre girant ... (vezi toată discuția)