Buna ziua ! O cunostinta care sta la tara m-a rugat sa ma ocup de casa ei din oras pt. a o vinde. Am facut publicitate , am dus clienti sa vizioneze si am gasit si clientul serios , dupa aproximativ 6 luni.Am anuntat-o , am fost la notar si mi-a facut o procura de vanzare sa ma ocup de vanzarea casei, cu tot ce implica aceasta . Respectivul cumparator , si-a vandut apartamentul prin Prima casa si m-a informat ca in 3-4 saptamani va primi banii de la banca si achita casa. Au trecut 3 saptamani , timp in care eu am facut certificatul energetic, am platit facturi restante, am scos extras Cf , etc.toate implicand cheltuieli , cumparatorul a dorit sa mergem la notar sa-mi dea o arvuna de 3000 euro , iar cand vin banii sa se incheie contractul. Precizez ca vanzatorul era la curent cu mersul lucrurilor si de-acord.La notar , stupoare ! Procura era revocata dupa trei zile de la emitere, nu am fost anuntata si misiunea mea s-a terminat aici . Cumparatorul vrea casa, ca trebuie sa paraseasca apartamentul cand banca face plata, Vanzatorul vrea sa continue demersul cu cumparatorul , multumindu-mi sec ca i-am gasit client.Precizez ca , cumparatorul urma sa-mi dea o suma la terminarea tranzactiei , si nu vanzatorul , de care imi era mila si plin de datorii. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez, as da vanzatorul in judecata pt. recuperarea cheltuielilor dar ma gandesc si la daune morale pt. situatia creata. Efectiv si-a batut joc de mine ! Cum ati proceda in locul meu ? Multumesc anticipat !
Buna ziua ! Am primit comunicarea, iar judecatorul sustine ca nu trebuia sa fiu notificata la revocarea procurii de catre mandant , cu toate ca eu in baza procurii m-am ocupat de vanzare si am gasit clientul care a cumparat casa . Si , mai sustine ca reiese ca facturile si chitantele depuse de mine , ca fiind platite de mine , apar ca platite de mandant , pt. ca numele lui e pe chitanta. Normal, curentul e pe el , certificatul energetic la fel , ca doar e proprietar , etc. Si , ca nu scrie in procura sa fac eu cheltuieli aferente vanzarii. In procura scrie asa ,,mandatara este imputernicita sa incheie promisiune de vanzare cumparare , sa negocieze cu depline puteri toate clauzele promisiunii de vanzare cumparare si a contractului de vanzare- cumparare, ... precum si orice alte operatiuni ar fi necesare pentru aducerea la indeplinire integrala a mandatului. Lamuriti-ma va rog , unde am gresit ! Ce pot sa mai fac ? Urmeaza sa depun apel , dar pe ce temei ?Plus ca eu am cerut audierea mandantului si a zis ca nu e necesar. Voiam sa scot la lumina ca eu am suportat cheltuielile pt. care am intentat proces ! Multumesc !